Felavatták a Kerekes Ferenc termet Kisjenő-Erdőhegyen

Az RMDSZ kisjenő-erdőhegyi szervezete felavatta székházuk Kerekes Ferenc termét. Az avatószalagot Bíró Zoltán, a kisjenő-erdőhegyi szervezet elnöke Faragó Péterrel, az RMDSZ Arad Megyei Szervezetének előkével együtt vágta el.

f2612-09

Bíró Zoltán elmondása szerint a Kerekes Ferenc névválasztás Csanádi János magyar nyelv és irodalom tanár régi vágya volt. Az ő ötleteként fogant meg a név, ugyanis Kerekes Ferenc a település híres szülötte és a református templomban lévő emléktábla mellett mindenképp megérdemelte nevének megörökítését.

dsc03661

A hangulatos terem a helyi magyarságot fogja szolgálni, hiszen közel 5000 magyar könyv várja itt az olvasni vágyókat. A könyvtár két érdekessége az 1802-ben Károli Gáspár fordításában kiadott magyar nyelvű biblia, illetve egy gyufásskatulyánál alig nagyobb könyv, amiben Petőfi Sándor János vitéz című műve olvasható. A helyiség nem csak könyvtárként fog működni, helyet ad majd közösségi összejöveteleknek is, mint például a nyugdíjasklub vagy az íjászklub találkozóinak.

dsc03663

Facebookby feather

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük