Monthly Archives: március 2019

Körösközi Borkóstoló Kisjenő-Erdőhegyen

Szombaton második alkalommal került megrendezésre a körösközi bortermelők találkozója az Erdőhegy-Kisjenői RMDSZ szervezésében. Az eseményre az RMDSZ-székház Kerekes Ferenc Termében került sor. A szép számú résztvevőt Bíró Zoltán RMDSZ-elnök, városi… Read more »

Iskolatáska minden magyar előkészítősnek

Betartotta ígéretet a Rákóczi Szövetség, miszerint ebben az évben minden Arad megyei magyar előkészítős egy jó minőségű iskolatáskát fog kapni. A táskák a napokban megérkeztek, éppen ezért szeretnénk megkérni minden… Read more »

A Rákóczi Szövetség Magyar Iskolaválasztási Programjának pályázati felhívása

A Rákóczi Szövetség és az RMDSZ Arad Megyei Szervezete együttműködésének köszönhetően 2019-ben egész Arad megyére kiterjed az iskolaválasztási ösztöndíj program. A program keretében 10 000.- Ft egyszeri ösztöndíjat adományoz mindazon… Read more »

Alapszabályzat és programmódosítás lehetősége

A Megyei Küldöttek Tanácsának 2019. február 15-i ülésén hozott ötös és hatos számú határozata értelmében, javaslatokat tehetnek az alapszabályzat és a program módosításra egyaránt. Mindkét dokumentum megtalálható az RMDSZ Arad… Read more »

Elnöki tisztségre való jelentkezés

A Megyei Küldöttek Tanácsának 2019. február 15-i ülésén hozott négyes számú határozat értelmében, akik be akarják nyújtani az elnöki választásra a jelentkezésüket, azok megtehetik a lentebbi feltételek alapján. A jelölési… Read more »

Több pénz községi fejlesztésekre

Ma, március 22-én az Arad Megyei Tanács elfogadta a községi fejlesztésekre szánt költségvetést.Az RMDSZ-es tanácsosok közbenjárásával sikerült megduplázni a tavalyi összeget, így több millió lejjel tudjuk támogatni az RMDSZ-es önkormányzatokat…. Read more »

Márciusi és áprilisi közgyűlések Arad megyében

Tisztújító év előtt az RMDSZ Arad megyei szervezete. Alapszabályzatunk alapján kétévente megújul helyi, kerületi, városi valamint a megyei szervezet vezetősége. A közgyűléseken beszámolnak a helyi elnökök, valamint a helyi választott… Read more »

Faragó Péter, az RMDSZ Arad Megyei Szervezetének az elnökének a március 15-i beszéde

Tisztelt miniszterelnök-helyettes úr, tisztelt vendégek! Tisztelt ünneplő, szabadságszerető aradiak!  171 esztendővel ezelőtt megmozdult az ország. Megmozdult, mert a magyar nép hitte, hogy ismét kezébe veheti saját sorsát, maga építheti fel… Read more »

Dr. Semjén Zsolt, Magyarország miniszterelnök-helyettesének március 15-i beszéde

Tavasz és ősz. ’48 és ’49. Pest-Buda és Arad. A kezdet és a vég. Tisztelt Emlékező Közönség, Nemzet és Honfitársaim! Tavasz van és ünnep. A természet megállíthatatlan ereje és csodája… Read more »