Category Archives: Rendezvény

Több, mint hatvan év után újból kiállítják Feszty Árpád triptichonját Aradon

Május 12-én, csütörtökön a Feszty-triptichon kiállítása alkalmából megrendezésre került az Újra Feszty… című konferencia, ahol számos előadó, szakértő, művészettörténész és restaurátor mutatta be az alkotás újra kiállításához vezető utat és a restaurálás folyamatát.

Az Arad Megyei Tanács 11 aradi személyiséget tüntetett ki fennállásának 30. évfordulója alkalmából

Az Arad Megyei Tanács az intézmény fennállásának 30. évfordulója alkalmából szervezett rendezvénysorozatának keretén belül Arad megyei személyiségeket tüntetett ma ki, akik az évek során a várost és a megyét egyaránt értékekkel gazdagították, kiemelkedő eredmé­nye­ket értek el saját tevékenységi területükön és szüntelen, fáradhatatlan munkájukkal hozzájárultak a vá­ros hírne­vé­nek öregbítésé­hez is.

Húsvéti ünnepvárás és ötletcsere

A hagymahéjból, viaszból és piros festékből Garai Melinda segítségével gyönyörű húsvéti tojások születtek, amelyek az ünnep fénypontjai lesznek minden otthonban. A résztvevők a gyertyaöntés rejtelmeibe is betekinthettek Kranowszky Nagy Andrea által, Misik Tímea pedig titkos és ízletes recepteket árult el a résztvevőknek a Miska étterem konyhájából.

Faragó Péter március 15-i ünnepi beszéde

A Szabadság-szobor, amely árnyékában összegyűltünk ma ünnepelni, az 1848-49-es forradalom és szabadságharc egyik legjelentősebb jelképe. Benne él a 13 vértanú emléke. A szabadság és a demokrácia eszménye. A személyes és a közös szabadságunk, a valódi demokratikus értékekért való kiállás jelképe.

Sor került a Megyei Küldöttek Tanácsának alakuló ülésére

Csütörtökön, március 3-án tartotta alakuló ülését a Megyei Küldöttek Tanácsa. Az ülést Faragó Péter, az RMDSZ Arad Megyei Szervezetének elnöke vezette. A tervezett napirendi pontok alapján az újonnan megalakult MKT megválasztotta az MKT Állandó Bizottságnak tagjait, az MKT Szakbizottság elnökeit, illetve az AMSZ Ügyvezető Elnökét.