Category Archives: Rendezvény

Aradi Magyar Napok 2021 – Járványügyi szabályozások

Szervezőkként arra törekszünk, hogy a hatályban lévő járványügyi szabályozásokat betartva, a lehető legbiztonságosabb keretek között tegyük elérhetővé mindenki számára rendezvénysorozatunkat. A jelenleg hatályban lévő szabályozások értelmében az Aradi Magyar Napok programsorozatának látogatása a következő feltételek mellett lehetséges:

Túsz Ferenc átvette az Ezüstfenyő-díjat

Ma Kolozsváron, a Szövetségi Képviselők Tanácsának ülésén 28 személynek adták át az Ezüstfenyő-díjakat, ahol Prof. Dr. Túsz Ferenc, az aradi kis- és középvállalkozók fejlesztési alapítványának elnöke, is átvette díját Kelemen Hunor szövetségi elnöktől, amelyet a magyar közösségért végzett munkájával érdemelt ki.

Az aradi magyar bölcsőde és óvoda épületének ünnepélyes átadása

Magyarország kormányának támogatásával és a Királyhágómelléki Református Egyházkerület kezdeményezésének hála, a Kárpát-medencei Óvodafejlesztési Program keretén belül létrejött az első magyar óvoda és bölcsőde Aradon, melynek átadására ma délelőtt, június 29.-én került sor.

Gróf Vécsey Károly aradi vértanútábornok kriptaelőlapjának újraszentelése

Gróf Vécsey Károly aradi vértanútábornok kriptaelőlapjának újraszentelésére került ma sor az Arad Megyei Múzeumban. Ugyan a vértanú epitáfiuma mindvégig a Kultúrpalota gyűjteményének részét képezte miután azt az egykori honvédtemetőből a Kultúrpalotába szállították, ezt idővel eltakarták, így az évek során, egy szekrény mögé rejtve, feledésbe merült.

2021-es tisztújító közgyűlések Arad megyében

Tisztújító év előtt áll az RMDSZ Arad megyei szervezete. Alapszabályzatunk alapján kétévente megújulnak a helyi-, kerületi-, városi- valamint a megyei szervezetek vezetőségei. A közgyűléseken beszámolnak a helyi elnökök valamint a helyi választott önkormányzati tisztségviselők az elmúlt két év tevékenységéről.

Faragó Péter március 15-i üzenete

Sosem gondoltam volna, hogy 2021. március 15-én azt a kérdéseket kell feltennem magamnak, hogy lehet-e bezártságban ünnepelni a magyar szabadság napját, hogy merre keressük a megszokott hétköznapi szabadságunk visszanyerése felé vezető ösvényt, amikor a bennünket megbéklyózó hatalom láthatatlan és alattomos?