Újból bizalmat szavazott Faragó Péternek a Megyei Küldöttgyűlés

A Megyei Küldöttgyűlés újból bizalmat szavazott Faragó Péternek, akit immár 5. alkalommal választottak meg az RMDSZ Arad Megyei Szervezetének elnökévé, hogy az Arad megyei magyar emberek szolgálatában tevékenykedjen. 

A tisztújító küldöttgyűlésen Szilágyi Dóra Emese, az RMDSZ ifjúságért felelős alelnöke is részt vett, megköszönve az RMDSZ Ügyvezető Elnöksége nevében az Arad megyei szervezet elmúlt időszakban végzett munkáját. Az alelnök köszöntőjében a jövő évi választások tétjét hangsúlyozta, kiemelve, hogy “mindannyiuk munkájára szükség lesz, mindenki a saját kisebb vagy nagyobb szeletét bele kell hogy tegye közösbe, hiszen csak így leszünk képesek hatékonyak és eredményesek lenni. A szövetség számára minden választás a lenni vagy nem lenni kérdést jelenti, ezért kell minden erőnket összpontosítva, a célra koncentrálni hogy a közösségünk számára biztosítsuk a megfelelő képviseletet. Ebben a kritikus időszakban az újonnan megválasztott elnökségnek erőt, kitartást és összefogást kívánok.”

Ezt követően Faragó Péter beszámolt az elmúlt két év eseményeiről, megvalósításairól, amelyek az aradi magyar közösségünk megmaradásához, fejlődéséhez járultak hozzá, majd kihangsúlyozta: “Mozgalmas két év áll mögöttünk, amelyben szervezetet építettünk, eseményeket szerveztünk, emlékeztünk, ünnepeltünk – mindezt az aradi magyar közösséggel és közösségért. A jövő év pedig még mozgalmasabb lesz. 2024-ben négy választást tartanak Romániában, amely hatalmas kihívás elé állítja a közösségünket. 2024 nem csupán 2024-ről szól és még csak nem is az azt követő négy évről. Jövőre azért kell részt vennünk a választásokon, hogy a következő évtizedben is tudjunk építkezni és cselekedni a Szövetségen keresztül, amely eszköz a romániai magyar közösség kezében. Ezt az eszközt 34 esztendeje hatékonyan használjuk, és a jövőben is ezt fogjuk tenni.”

Azt követően, hogy a Megyei Küldöttgyűlés 128 küldötte titkos szavazással egyhangúlag megerősítette elnöki tisztségében, Faragó Péter megköszönte a bizalmat és a lehetőséget és újból kiemelte, hogy jövőre “össze kell fognunk, együtt kell lennünk: a magyar képviseletért, a jogainkért, a magyar identitás megőrzéséért és megerősítéséért és a magyar jövőért. A politikai képviselet az egyik legfontosabb eszköz ezen célok szolgálatában, ezt kell megvédeni 2024-ben, és ez csak széleskörű, erős magyar közösségi összefogással lehetséges.”

Facebookby feather

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük