Monthly Archives: szeptember 2018

Meghívók igényelhetők a MAGYAR GOLGOTA díszelőadásra

Kedves érdeklődök, felhívjuk figyelmüket, hogy október 5-én, pénteken, 18 órától, a Ioan Slavici Klasszikus Színházban, a MAGYAR GOLGOTA (Arad, 1849) – játék a történelemmel című díszelőadást lehet megtekinteni. A darabot… Read more »

Kilencven százalékban kész a Pereg-Nagylak út aszfaltozása

Az Arad Megyei Tanács tegnap a helyszínen mutatta meg a helyi médiának, hogy áll a Pereg-Nagylak út aszfaltozása. A tájékoztatón jelen volt, többek között Sergiu Bîlcea megyei alelnök, Bölöni György… Read more »

Aradi Magyar Napok 2018-as rendezvényeinek programja

Program Szeptember 27. (csütörtök) 18:00 Kocsis Rudolf szobrászművész egyéni tárlatának megnyitója Helyszín: a Clio terem A tárlatot az érdeklődők október 10-ig tekinthetik meg. Szervező: a Kölcsey Egyesület Szeptember 28. (péntek)… Read more »

Ismét magyar előkészítősökkel teli osztályterem Zimándközön

A 2018-2019-es tanévnyitó különleges volt a zimándköziek számára, hiszen 2011 óta nem működött az elemi magyar iskola, idén viszont újra megnyitotta kapuit és teli osztályteremmel fogadta a pedagógusokat és a… Read more »

Csikys bentlakók támogatást kaptak, ingyenes lett a teljes ellátásuk

Fontos lépés történt a Csiky Gergely Főgimnázium kollégiumának életében: már idén késő tavasztól a nyári szünetig, és a hétfőn kezdődő tanévben végig ingyenes a bentlakó diákok teljes ellátása. Amellett, hogy… Read more »

„De nehéz az iskolatáska!…” idén is

Az RMDSZ Arad megyei szervezete ebben az évben is megszervezi a tanszer-támogatási akciót az aradi Pro Identitas Egyesület közreműködésével. A tavalyi évhez képest viszont annyiban fog változni a támogatási program,… Read more »