„De nehéz az iskolatáska!…” idén is

Az RMDSZ Arad megyei szervezete ebben az évben is megszervezi a tanszer-támogatási akciót az aradi Pro Identitas Egyesület közreműködésével. A tavalyi évhez képest viszont annyiban fog változni a támogatási program, hogy azok a gyermekek kapnak iskolatáskát és benne tanszercsomagot Arad megyében, akik a 2018–2019-es tanévben a vidéki magyar iskolákban kezdik az előkészítő osztályt. A csomagokat a szülők és a pedagógusok javaslatai alapján állították össze. Minden iskolában az RMDSZ helyi illetékesei adják majd át azokat a 110 érintett családnak a tanévnyitó napján.

Az Arad városi magyar iskolákban kezdő előkészítősök sem maradnak támogatás nélkül, őket a Rákóczi Szövetség ösztöndíjjal támogatja. Ugyancsak a Rákóczi Szövetség által idén az aradi, kisjenői és pécskai magyar óvodák nagycsoportosai is kapnak egy kis csomagot útravalóként a tanévhez.

Tanszertamogatas

„A kezdeményezés része az RMDSZ beiskolázási kampányának, ezzel is ösztönözni szeretnénk azt, hogy a magyar szülők az anyanyelvű oktatást válasszák a gyermekeiknek. Csak akkor maradhat fenn egy közösség, ha az új nemzedék is anyanyelvén tanul, az anyanyelvű oktatást viszont úgy őrizhetjük meg, ha gyermekeinket magyar óvodába, iskolába íratjuk.” – fogalmazott Péró Tamás, az RMDSZ Arad megyei szervezetének ügyvezető elnöke.

Facebookby feather

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük