Monthly Archives: január 2020

Közlemény

A Romániai Magyar Demokrata Szövetség Arad Megyei Szervezete döntő jelentőséget tulajdonít a 2020-as helyhatósági választások előkészítésének, a demokrácia és a helyi autonómia megvalósításának és a magyar érdekképviselet hatékonyságának növelése érdekében…. Read more »

A sikerek kihívást jelentenek, további munkára köteleznek

Haász Tiborral, a Simonyifalvát, Vadászt és Bélzerindet is magába foglaló Tőzmiske község polgármesterével az elmúlt évet értékeljük, az idei terveket vesszük számba. – Polgármester úr, milyen évet tudhat maga mögött… Read more »

A kultúra és oktatás mellett, legfontosabb a fejlesztés

Korondi Józsa Erikával, Kisiratos község polgármesterével az elmúlt évet értékeljük, az idei terveket, elképzeléseket vesszük számba. – Polgármester asszony, Kisiratos szempontjából milyennek tekinti a 2019-es évet? – Úgy érzem, az utóbbi… Read more »

A Megyei Küldöttek Tanácsának évi első ülése

A Megyei Küldöttek Tanácsa január 23-án, csütörtökön az RMDSZ Arad Megyei Szervezetének székházában tartotta meg ez évi első ülését. Az ülést Hadnagy Dénes az MKT elnöke vezette, miután vázolta a… Read more »

Összefogás és aláírásgyűjtés a nemzeti régiókért

A nemzeti régiók védelméről szóló kezdeményezés célja, hogy az Európai Unió kezelje kiemelt figyelemmel Székelyföldet és a hozzá hasonló régiókat, támogassa ezek gazdasági felzárkózását. Jelenleg Székelyföld fele annyi pénzt kap… Read more »

Farkas Viktória átvette az Ezüstfenyő-díjat

Szombaton, az RMDSZ Szövetségi Képviselők Tanácsa (SZKT) ülése előtt átadták az Ezüstfenyő-díjakat, ahol Farkas Viktória is átvette a jól megérdemelt díját. Farkas Viktória Arad megye legmagyarabb falujának, Kisiratosnak a szülötte…. Read more »

Alaposan felkészülni az idei két fontos választásra

Faragó Péter parlamenti képviselővel, az RMDSZ Arad megyei elnökével az idei év várható eseményeit, kilátásait vesszük górcső alá. – Elnök úr, mi várható az új évben? – Politikai szempontból 2020… Read more »

Legfontosabb a magyar érdekek képviselete és érvényesítése

Évértékelő Bognár Leventével, Arad alpolgármesterével. – Arra kérném, hogy a jelzett hivatal egész évi munkájából inkább azokra összpontosítsunk, amelyek kapcsolatban voltak a mintegy 15 ezer fős aradi magyarsággal! – Előrebocsátanám: amikor… Read more »

Biztosítva az Arad megyei magyarlakta települések fejlődése

Faragó Péter RMDSZ Arad megyei elnökkel, parlamenti képviselővel a 2019-es, nyugodtnak távolról sem nevezhető évet értékeltük. – Elnök úr, milyennek tekinti a mögöttünk lévő évet? – Politikai szempontból 2019 a választások… Read more »