Körösközi Borkóstoló Kisjenő-Erdőhegyen

Szombaton második alkalommal került megrendezésre a körösközi bortermelők találkozója az Erdőhegy-Kisjenői RMDSZ szervezésében. Az eseményre az RMDSZ-székház Kerekes Ferenc Termében került sor.
A szép számú résztvevőt Bíró Zoltán RMDSZ-elnök, városi tanácsos üdvözölte.

A zsűrinek három fajta vörösbor, két rozé és egy fehér bor közül kellett kiválasztania a legjobbat. A kóstolgatások és elemzések közben a jelenlévők vicces történetekkel szórakoztatták egymást, ami megadta a rendezvény valódi értelmét, a helyi magyarság összekovácsolását és közösségben való együttlétét, szórakozását.

A pontok összeszámolása közben felkerült az asztalra a finoman elkészített bográcsos pörkölt, amelyért hálás köszönet jár Ozsvár Andrásnak és Bíró Zoltánnak. A zsűri döntése alapján 65 ponttal harmadik helyen zárt Bíró Zoltán rozéja, második helyen 67 ponttal Molnár Ferenc házi vörösbora és fölényes győzelmet aratott 88 ponttal Vékás Zsolt vörösbora.

A jókedv és mulatság késő estig kitartott, a hagyományteremtő jelleggel megszervezett borkóstoló elérte célját. Hálás köszönet jár mindenkinek, aki részt vett az eseményen és néhány pohár erdőhegyi bor mellett baráti társaságban töltötte a szombat estéjét.

Facebookby feather

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük