Kongresszusi küldötteket választottak a kisjenő- erdőhegyi MKT-n

December 14-én, pénteken 17 órától, a Református Egyház Ifjúsági Termében tartotta meg ez évi utolsó ülését a Megyei Küldöttek Tanácsa.  Hadnagy Dénes az MKT elnöke köszöntötte a jelenlevőket, majd Olteán Csongor, az RMDSZ ügyvezető elnökségének ifjúsági alelnöke felhívta figyelmüket a május 26-i EP választások fontosságára, amely a fiatalságnak is fontos.

dsc03533

A bevezető után következtek a tervezett napirendi pontok, amelyek keretén belül Faragó Péter, az RMDSZ Arad Megyei Szervezetének elnöke beszélt a parlamenti állapotokról és az elkövetkezendő választások fontosságáról, illetve megköszönte mindenkinek az egész évi munkát, amit az Arad megyei magyar közösségért tettek.

dsc03538

Az egyik legfontosabb napirendi pont a kongresszusi küldöttek megválasztása volt. Hadnagy Dénes ismertette, hogy alanyi jogon küldött: Bognár Levente, Faragó Péter, Hadnagy Dénes és Péró Tamás, mint SZKT-tagok, illetve az 5 polgármester: Erdős Bálint, Haász Tibor, Korondi Józsa Erika, Kovács Imre és Papp Attila. Az RMDSZ Nőszervezete képviseletében Süli Julianna, Balogh Erika, Tripon Ildikó és a póttag, Balta Emese vesz részt a kongresszuson.

dsc03615

Ezt követően titkos szavazással eldőlt, hogy kik a választott küldöttek: Fekete Károly, Bölöni György, Bíró Zoltán, Almási Vince, Király András, Andresz József, Bányai Mónika, Szabó Mihály, Pál Norbert, Zágoni Szabó András, Nagy Sándor és Duka Julianna.

dsc03633

Az RMDSZ 2019. február 22-23-án tartja tisztújító kongresszusát Kolozsváron.

Facebookby feather

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük