Arad megye is jobban fejlődhet, ha ott vagyunk az európai parlamentben

Faragó Péterrel az RMDSZ Arad Megyei Szervezetének elnökével, európai parlamenti képviselőjelölttel beszélgettünk az EP- választásoknak a tétjéről és arról, hogy miért fontos Május 26-án elmenni és szavazni.

ERŐS EURÓPÁT, FEJLŐDŐ ERDÉLYT! ez a kulcsmondata az európai parlamenti választásoknak. Mit jelképez ez a mondat?

A jól működő Európai Unió a legjobb politikai megoldást jelentené Európa népei, így az erdélyi, az aradi magyarok számára is. Ma sem tudjuk elképzelni jövőnket az Európai Unión kívül. Részben csalódottak vagyunk, hisz elvárásaink csak részben teljesültek, de tudjuk, az Uniónak nincs alternatívája! Viszont változnia kell és változni is fog. Jelen kell lennünk annak érdekében, hogy a reformoknak a nyertesei az erdélyi magyarok legyenek. Nem az intézményekről kell szólnia, hanem az emberekről. Brüsszelben a helyi közösségek érdekeit szem előtt tartva kell döntéseket hozni. Az erdélyi, aradi magyarságnak is az az érdeke, hogy erős legyen az Európai Unió, hiszen másképp nincs esélye a globális versenyben, és így biztosítja Erdély további fejlődését is.

Mit jelenthet ez az Arad megyeiek számára?

Soha nem volt még ekkora tétje az EP-választásoknak, mint most. Május 26-án eldől, hogy azok lesznek többségben, akik nyitottak az őshonos kisebbségek ügye iránt, vagy azok, akik nem akarnak tudomást venni jogainkról, törekvéseinkről. Eldől, hogy településeink tovább fejlődnek-e az uniós forrásokból, gazdáink kapnak-e területalapú támogatást, vagy csökkenni fognak ezek a pénzösszegek. Május 26-án eldől, hogy erős magyar képviselet fog dolgozni értünk Európában, vagy csak a magyarellenes román politikusok hangja fog hallatszani Brüsszelben. Akik ellenünk vannak, azt akarják, hogy ne használjuk a magyar nyelvet, vegyük le a zászlót és zárjuk be az iskolákat.

 Az európai parlamenti választás számunkra nemzeti ügy, a magyarság erőpróbája, a feladatunk tehát kettős: harcolni a magyar ügyért, és harcolni a magyarellenességgel szemben. Most dől el, hogy magyarok győznek, vagy a magyar ellenes erők. Május 26-án mutassuk meg a Kárpát-medencei összefogás erejét!

Szavazzunk az RMDSZ-re, erősítsük meg a magyar képviseletet Európában!

Köszönöm a beszélgetést. További eredményes munkát és sok sikert kívánok!

COMANDAT DE UDMR, EDITAT DE OCCIDENT MEDIA SRL.

 COD 43190005

Facebookby feather

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük