A helyhatósági választásokat értékelte a Megyei Küldöttek Tanácsa

Október 2-án, pénteken 17 órától a Jelen Ház nagytermében tartotta rendes ülését a Megyei Küldöttek Tanácsa.

A napirendi pontok a következők voltak:

  1. 1  Politikai tájékoztató
  2. 2  Képviselő és szenátor jelöltek rangsorolása
  3. 3  Az önkormányzati választások eredményeinek kiértékelése
  4. 4  Egyebek

Hadnagy Dénes, MKT elnök, bevezetőjében megköszönte mindenkinek a helyhatósági választásokon kifejtett munkáját, majd felkérte Faragó Péter parlamenti képviselőt, hogy összegezze az elmúlt mandátumát parlamenti képviselőként és számoljon be az elért eredményekről és fontosabb megvalósításokról, valamint értékelje ki a helyhatósági választásokon elért Arad megyei eredményeket.

Faragó Péter beszámolójában kitért több fontos dologra: az RMDSZ-es polgármestereknek és Pécskának, Majláthfalvának, Sofronyának biztosított PNDL (Helyi vidékfejlesztési program) támogatásokra, a történelmi egyházak biztosított fejlesztési támogatásokra, az idei állami költségvetésbe bevitt +1 millió lejrő minden általunk vezetett önkormányzat számára.

Faragó Péter beszédét követően Bognár Levente tájékoztatta az MKT tagjait a jelenleg folyamatban levő politikai egyeztetésekről, amellyel kapcsolatban több jelenlévő is kifejtette a véleményét.

Az egyebek napirendi pontnál Péró Tamás, ügyvezető elnök kampányfőnökként röviden kielemezte a helyhatósági választásokon elért eredményeket, majd a parlamenti választások fontosságáról beszélt, ugyanis megkezdődött az aláírásgyűjtés, 3500 aláírást kell az Arad megyei szervezetnek összegyűjtenie hétfőig.

A a jelenlévő megyei küldöttek titkos szavazással, 45 igen és 2 ellenszavazattal megerősítették Faragó Péter jelölését a december 6-ai parlamenti választásokra.

Facebookby feather

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük