RMDSZ – PNL – USR PLUS – PMP tárgyalások

A szeptember 27-ei önkormányztai választások után az RMDSZ Arad Megyei szervezetének vezetősége koalíciós tárgyalásokat kezdett a Nemzeti Liberális Párttal (PNL), a Mentsétek meg Romániát Szövetség-Szabadság, Egység és Szolidaritás Párttal (USR PLUS) és a Népi Mozgalom Párttal (PMP) a többség kialakítása érdekében- nyilatkozta Faragó Péter, az RMDSZ Arad megyei elnöke.

Faragó Péter megyei elnök úgy nyilatkozott a három párt küldöttségeivel folytatott megbeszéléseket követően, hogy több témában is azonos álláspontot foglalnak el, hisz mindenki érdeke Arad város és Arad megye fejlődése.

A tárgyalásokon a négy párt képviselői megfogalmazták saját feltételeiket a jövőbeli koalíció érdekében. Az RMDSZ kihangsúlyozta, hogy a magyar kulturális rendezvények, a magyar nyelvű oktatás, a bentlakás, az épülő bölcsöde az egyházak és egy magyar kulturális központ kialakítása a jövőben is prioritást jelentenek a szervezetnek.

A négy párt folytatja a tárgyalásokat az alpolgármesteri és megyei tanács alelnöki tisztségeket illetően.

„Célunk a magyar érdekek képviselete és érvényesítése Arad városában és a megyei önkormányzatban egyaránt.”– nyilatkozta Faragó Péter.

Facebookby feather

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük