Nemzeti Ünnepünk alkalmából szervezett rendezvényeink

2020. március 12-én, csütörtökön,

16:00 órától, az RMDSZ Arad megyei szervezetének székházában ünnepi kézműves foglalkozás kicsiknek és nagyoknak. Az érdeklődők kokárdát, ékszert, mézeskalácsot, lovacskát készíthetnek. A felhasznált anyagokat a szervezők biztosítják.

2020. március 14-én, szombaton,

16:30 órától, a Kultúrpalota kistermében a Kölcsey Egyesület, az Arad Megyei Múzeum és a Pro Identitas Egyesület közös szervezésében a Múzeumi esték sorozat következő rendezvénye lesz.

Meghívott előadóink: 

  • Debreczeni-Droppán Béla történész, a budapesti Nemzeti Múzeum főmuzeológusa, a Honismereti Szövetség elnöke, aki Kokárdás forradalmunk, 1848 címmel tart előadást  
  • Triznya Arnold főtörzsőrmester történész, aki gróf Vécsey Károly tábornok, aradi vértanú életútját ismerteti. 

18:00 órától– az előadások után – a Múzeum történelmi részlegén újraavatjuk gróf Vécsey Károly egykori kriptájának frissen restaurált előlapját és megnyitjuk a köré rendezett kamarakiállítást.

2020. március 15-én, vasárnap,

16:00 órától a Szabadság- Szobornál koszorúzási ünnepség. Szaval Tapasztó Ernő valamint fellép a Kispacsirták gyermekkórus. Felhívjuk az intézmények figyelmét, hogy akik koszorúzni szeretnének, jelentkezzenek be előzetesen az weboldalunkon a Koszorúzás 2020 menüpont alatt (https://www.rmdszarad.ro/?page_id=330 ).

19:00 órától az ExperiDance: Fergeteges – Sissi legendája című ünnepi előadás a városi Sportcsarnokban.

  • Sissi és Andrássy gróf legendás szerelme ihlette az ExperiDance Production táncosainak és a 100 Tagú Cigányzenekar szólistáinak közös produkcióját (ez a változat egész estés zenekar nélküli látvány és táncszínházi nagyprodukció). A táncdráma hősei egy lázadó királyné, egy vakmerő gróf és egy csodaszép cigánylány, akik eltáncolják a soha be nem teljesülő szenvedély hol felfokozott, hol gyötrelmes pillanatait.

Az előadásra meghívót kizárólag személyesen lehet igényelni az RMDSZ Arad Megyei Szervezetének Püspökség (Episcopiei) utcai székházában március 3-tól, keddtől nyitvatartási időben (hétfő-csütörtök: 09-17 óra, péntek: 09-13 óra).

A rendezvények közös szervezői az RMDSZ Arad Megyei Szervezete és a Kölcsey Egyesület.

Szeretettel várunk mindenkit!

Facebookby feather

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük