Vincze Loránt Arad megyei látogatása

Vincze Loránt, az Európai Nemzetiségek Föderatív Uniójának elnöke és az RMDSZ európai parlamenti képviselőjelöltje április 12-én, pénteken Arad megyébe látogatott. Első megállója Aradon volt a Polgármesteri hivatalban, ahol találkozott Faragó Péterrel, az RMDSZ Arad Megyei Szervezetének elnökével, Gheorghe Falca polgármesterrel és Bognár Levente alpolgármesterrel, illetve az Arad városi önkormányzati képviselőkkel és civil szervezetek vezetőivel, akikkel megbeszélést folytatott.

Vincze Loránt körútjának első vidéki megállója Kispereg volt, ahol Kovács Imre polgármester fogadta. Később pedig lakossági fórumon vett részt. A fórumon beszámolt eddigi munkájáról, illetve az RMDSZ Minority SafePack kezdeményezésének fontosságáról.

„Ez a település jelképértékű hely a magyar határ mellett: a Schengen-övezethez csatlakozás késlekedése a mindennapok része, hiszen itt élő kapcsolat, munkakapcsolat van Magyarországgal, amit nap mint nap akadályoz az az embertelen eljárás, hogy a román-magyar határnál továbbra is fenntartják az utasokat különösebb indok nélkül. Az áruszállításban indokolatlan költségek keletkeznek, pedig a határátlépés itt sem kellene bonyolultabb legyen, mint például a francia-német határon.” – fogalmazott Vincze Loránt

A nap utolsó helyszíne Majláthfalva volt, ahol a helyi RMDSZ szervezet elnöke, Andresz József fogadta a kultúrotthonban. Itt a helyi véleményformálókkal találkozott, majd lakossági fórumon vett részt, ami egy kötetlen beszélgetéssel zárult.

Facebookby feather

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük