Mária evangéliuma rockopera Aradon

A Magyar Szórvány Napja és Bethlen Gábor születésnapja alkalmából az RMDSZ Arad Megyei Szervezete meghívja a kedves érdeklődőket egy különleges előadásra, mégpedig a Mária evangéliumára.

Tolcsvay-Müller: Mária evangéliuma című előadása 1991-ben került bemutatásra a Kerényi Imre által igazgatott Madách Színházban. A művet azóta Európa szerte több színház mutatta be, és több mint 1000 előadást ért meg. Töretlen sikere nem véletlen: az Anya, Szűz Mária szemszögéből mutatja be Jézus életét.

A „Mária evangéliuma” oratórikus változata a nézők kezdeményezésére jött létre és 11 éve járja a Kárpát-medencét, a Nívót Produkció művészeinek a közreműködésével. Az előadás célja keresztény értékek mentén, a Kárpát-medencei összmagyarság összetartozásának érzését erősíteni, jelen esetben a hit és zene ereje által.

A rockopera oratórikus előadása november 16-án lesz, szombaton, a belvárosi római katolikus templomban 19 órától, a belépés ingyenes, a szervezők biztosítanak 400 ülőhelyet, amelyeket érkezési sorrendben lehet majd elfoglalni.

Az előadás szervezői az RMDSZ Arad Megyei Szervezete, a Magyar Asszonyok Érdekszövetsége és a Kézdivásárhelyi Nők Egyesülete.
A rendezvény a Miniszterelnökség Nemzetpolitikai Államtitkársága és a Miniszterelnökség, a Nemzeti Együttműködési Alap támogatásával valósul meg.

Facebook

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.