Megtartották a Megyei Küldöttek Tanácsának alakuló ülését

Szombaton, május 25-én összeült az új tagokkal frissült Megyei Küldöttek Tanácsa. Az ülést Faragó Péter az RMDSZ Arad Megyei Szervezetének elnöke vezette. A tervezet napirendi pontok alapján az újonnan megalakult MKT, meg kellett válassza az MKT Állandó Bizottságnak tagjait, az MKT Szakbizottság elnökeit, illetve ki kellett nevezzék az AMSZ Ügyvezető Elnökét.

Először az Állandó Bizottság tagjait jelölték: Hadnagy Dénest az MKT elnöki tisztségére, Tóth Hajnalkát az MKT alelnöki tisztségére és Pál Norbertet titkárnak. Majd a Szakbizottságok elnöki tisztségeire javasoltak személyeket, így a Politikai Szakbizottság élére Bognár Leventét javasolták, a Mezőgazdasági Szakbizottság élére Zágoni Szabó Andrást, a Művelődéshez Fekete Károlyt, a Szociálishoz Farkas Viktóriát, az Oktatásnál Pellegrini Miklóst, a Szórvány Szakbizottsághoz Módi Józsefet, a Gazdasági Szakbizottság élére Bíró Zoltánt javasolták. A jelölések után mindenkit meg is szavazott az MKT titkos szavazással.

Végezetül Faragó Péter kinevezte Péró Tamást az AMSZ Ügyvezető Elnökének, amivel az MKT egyet is értet, ezt pedig szavazásukkal erősítették meg.

A megválasztott tisztséget betöltő személyek újabb két évig tevékenykedhetnek az aradi magyarságért.

Facebookby feather

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük