Százhúszan baráti hangulatban készültek az ünnepre

Március 29-én, nagycsütörtökön az RMDSZ Arad Megyei Szervezetének a Szociális Szakbizottsága újra megszervezte a magányosok húsvéti ebédjét. A Jelen Ház nagytermében összegyűlt mintegy 120 résztvevőt Faragó Péter megyei elnök, parlamenti képviselő köszöntötte, aki örömének adott hangot, amiért a hagyományos nagyünnepek, karácsony és húsvét előtt terített asztalnál gyűlnek össze, baráti hangulatban elbeszélgetnek a magyar emberek. A közösségi együttlét kiváló alkalom a lélekben való felkészülésre a nagy ünnepre.

dsc04033

Miután a szervezőcsapat nevében is áldott ünnepeket kívánt, kérte: Megváltónk feltámadásának az ünnepe adjon erőt az Arad megyei magyar közösségnek a megmaradásához!

Ezt követően Szabó Mihály városi tanácsos köszöntötte az egybegyűlteket, név szerint kiemelve nt. Vékony Zsolt református lelkipásztort, akit felkért az együttlét megáldására.

A lelkipásztor köszöntő szavai után Jézusnak a földi életben eltöltött utolsó óráit idézte. Ez minden évben felveti a kérdést: átjárja-e a szívünket Jézus Krisztus passiója, a fájdalom útja? Az idevágó igéből, Máté Evangéliumának 27. fejezetéből kiindulva, arra intette hallgatóságát: a mindennapi életünkben ne a halált jelentő Barabás, hanem az örök élet megtestesítője, Jézus követésének az útját válasszuk! Adjon az úristen nekünk áldott ünnepet, hogy ne csak a külsőségekre, hanem a lelkiekre is tudjunk odafigyelni – fejezte be lelki felvezetőjét nt. Vékony Zsolt, majd megáldotta az együttlétet. A felállva elmondott közös ima után Farkas Viktória a Szociális Szakbizottság, egyben a Máltai Szeretetszolgálat aradi szervezetének az elnöke kívánt a jelenlévőknek áldott ünnepeket, illetve az ebéden jó étvágyat, szeretetteljes együttlétet.

Az alkalom ünnepélyességének az emelése céljából a Mosóczy-telepi Aron Cotruş Általános Iskola magyar elemis kisdiákjai Balta Emese és Vincze Németh Julianna tanítónők vezetésével, nt. Vékony Zsolt lelkipásztor gitárkíséretével húsvéti hangulatú énekeknek, szavalatoknak adtak hangot, vastaps közepette. A továbbiakban Erdélyi István a Passió-ihlette istenes versek közül Gárdonyi Géza Krisztus álma című költeményét olvasta fel.

dsc04070

További képek a gallériában.

A továbbiakban feltálalták a húsvéti hangulatú piros tojással gazdagított előételt, utána a tyúkhúslevest, majd a körítéssel tálalt sült hús, végül a húsvéti kalács következett. Az ebédet pálinkával alapozták, borral öntözték, illetve ásványvízzel enyhítették szomjukat, közben baráti-családias hangulatban elbeszélgettek.

Az idei magányosok húsvéti ebédjéért köszönet jár Arad Város Tanácsának a támogatásért, illetve az RMDSZ-es városi tanácsosoknak a sikeres pályázatért.

Nyugati Jelen,

Balta János cikke

Facebookby feather

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük