Több, mint hatvan év után újból kiállítják Feszty Árpád triptichonját Aradon

Május 12-én, csütörtökön a Feszty-triptichon kiállítása alkalmából megrendezésre került az Újra Feszty… című konferencia, ahol számos előadó, szakértő, művészettörténész és restaurátor mutatta be az alkotás újra kiállításához vezető utat és a restaurálás folyamatát. 

Az eseményen Fekete Károly, a Kölcsey Egyesület alelnöke elmondta, hogy Feszty impozáns művének megmentését az egyesület kezdeményezte több, mint hat évvel ezelőtt, amely idén májusban, több évnyi töretlen munkának gyümölcseként, az RMDSZ Arad Megyei Szervezetének támogatásával, illetve a városi- és megyei önkormányzat közreműködésével a múzeumok éjszakáján újból megtekinthető lesz. A mű az Aradi Múzeum állandó kiállítását fogja képezni számos, az első világháború után Aradon maradt festménnyel együtt, amelyek végre visszakerülhettek méltó helyükre.

Az aradi magyarság számára a Feszty-triptichon kiállítása több, mint fél évszázadot követően, egy olyan mérföldkövet jelent, amely éppoly jelentőséggel bír, akárcsak a Szabadság-szobor kiszabadítása.

A pénteki sajtómegnyitót követően a Feszty-triptichon szombat este 19 órától hajnali 1 óráig, a Múzeumok éjszakáján 70 év után újból a nagyközönség elé tárul.

Facebookby feather

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük