Az Arad Megyei Tanács 11 aradi személyiséget tüntetett ki fennállásának 30. évfordulója alkalmából

Az Arad Megyei Tanács az intézmény fennállásának 30. évfordulója alkalmából szervezett rendezvénysorozatának keretén belül Arad megyei személyiségeket tüntetett ma ki, akik az évek során a várost és a megyét egyaránt értékekkel gazdagították, kiemelkedő eredmé­nye­ket értek el saját tevékenységi területükön és szüntelen, fáradhatatlan munkájukkal hozzájárultak a vá­ros hírne­vé­nek öregbítésé­hez is.

A kitüntetéseket Iustin Cionca, az Arad Megyei Tanács elnöke adta át május 12-én, csütörtökön, az Arad Megyei Tanács ünnepi ülésén, ahol az RMDSZ Arad Megyei Szervezetének javaslatára az aradi magyar közösség két kulcsfontosságú és értékteremtő alakját is kitüntették.

Bognár Levente, Arad leghosszabb ideig hivatalban lévő alpolgármestere, aki a forradalmat követően egészen 2020-ig töltötte be a tisztséget, „Arad megye személyisége” címmel lett kitüntetve. Városunk kulturális életének aktív résztvevőjeként, az aradi polgárok problémáinak jó ismerőjeként, aktív évei során a város nemzetiségeinek kölcsönös tiszteleten alapuló békés együttéléséért dolgozott, ezzel kiérdemelve a kitüntetést. 

„Arad Megye Tiszteletbeli Kitüntetését” Cziszter Kálmán kapta, aki a helyi közigazgatás aktív tagja volt az Arad Megyei Tanács megalakulása óta. 1992-től 2004-ig három ciklusban dolgozott az Arad Megyei Tanácsnál, majd 2004-től 2016-ig városi tanácsos volt. Az aradi politika és közigazgatás egyik mérsékelt hangadójaként ismerték, hiszen azokban az időszakokban is, amikor az ellentmondásos tárgyalások és viták kiéleződtek, mindig megtalálta a kellő egyensúlyt és megoldásokat.

Gratulálunk a kitüntetetteknek!

Facebookby feather

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük