Mentalitásváltás, versenyszellem

Mészár Sándor polgármesterjelölt „kezdő 11-e”

Írta: Balta János

Márciusban megírtuk, hogy Mészár Sándor Arad megyei jogú város RMDSZ-es polgármesterjelöltje. Az akkori jelöltállító közgyűlésen ismertette a programját, amire folyamatosan, részletesebben visszatérünk.

– Mészár Sándor a múlt heti lapszámunkban ismertette programja, azaz, ahogy ön nevezi, „kezdő 11-e” három pontját. Éspedig, egy: politikamentes városvezetés, kettő: minőség, három: pozitív hivatalnoki hozzáállás. Folytatná, kérem?

–Természetesen. Négy: szakértelem. A legjobb szakemberek bevonása a városért és az aradiakért. A polgármester nem érthet mindenhez. Meg kell keresni, megfizetni és elfogadni a szakértők véleményét. Ha ez megtörténik, akkor nem ásunk ott, ahol tegnap burkoltunk. Öt: kulturális és egyéb rendezvények. Dinamikus, pezsgő élet. A rendezvényekre úgy kell tekinteni, hogy ezek nyereséget jelentenek a városnak, nem hiábavaló költséget. Többek között szüksége van a városnak egy-két olyan egyedi rendezvényre, melyet nem csak az aradiak látogatnak. Az ideutazók költsék el a pénzüket Aradon és vigyék magukkal a város jó hírét.

– Hat?

– Zöldövezetek és játszóterek. Ez egy nagyon fontos pont az életminőség javítása szempontjából. Mindig jól jön egy újabb zöldövezet, játszótér. Én viszont nagyon fontosnak tartom a meglévők korszerűsítését és karbantartását is. Ezen a területen is fontos a szakértelem. A Megbékélési park, a Szabadság-szobor impozáns, a környezete viszont kevésbé. A Maros-part Arad egyik büszkesége volt, legyen újra az. A játszótereket korszerűsíteni kell, mert többnyire kopottak, működésképtelenek vagy veszélyesek a felszerelések. Csábító, színes, barátságos és biztonságos játszóterekre van szükségünk.

– Az elmondottak alapján ön szerint nem volt kielégítő az utóbbi években a város befektetési koncepciója vagy fejlesztési stratégiája?

– Nem igaz, hogy nem történtek jó dolgok Aradon az elmúlt években, de nem vagyunk ott, ahol lehetnénk. Edzőként, sportmenedzserként mindig az hajtott, hogy kihozzam a csapatból a maximumot, sőt mindig egy kicsit többet is annál. Hogy ne álljak meg, ne mondjam azt, hogy elég, jól van így is. Mindig tovább kell mennünk, túllépve saját határainkat. Most Aradnak erre van szüksége. Mentalitásváltásra, versenyszellemre. Arra, hogy ne dőljünk elégedetten hátra, hanem folyamatosan dolgozzunk a megyeközpont vonzerejének, szolgáltatásainak a javításán.

– Köszönöm szépen a beszélgetést, sok sikert kívánok a „kezdő11” újabb tagjaihoz.

– Én köszönöm a lehetőséget.

Facebookby feather

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük