Kezdetét vette a 7. Szorványtábor

Huszonnégy mosolygós gyerek izgatottan érkezett különböző településekről az Arad megyei 7. Szorványtáborba, ami a mai nap folyamán vette kezdetét és egész héten tart tele izgalmas programokkal, amelyek szorosan kapcsolódnak a tábor témájához, ami az anyanyelv és annak ápolása.

dsc05348

A megnyitón részt vett Bognár Levente Arad alpolgármestere, Péró Tamás az RMDSZ Arad Megyei Szervezetének ügyvezető elnöke, Pellegrini Miklós Arad megye főtanfelügyelő – helyettese, Muntean Tibor a Csiky Gergely Főgimnázium igazgatója, Matekovits Mihály az első aradi Szorványtábor szervezője, illetve Hadnagy Dénes a tábor házigazdája. Mindenki köszöntötte a gyerekeket és arra buzdították őket, hogy tanuljanak egymástól és bátran ismerkedjenek, hiszen ez a tábor remek lehetőség erre. A megnyitó a Csiky Gergely Főgimnázium bentlakásában volt, ami egyben a tábor helyszíne is.

dsc05359      dsc05367

A köszöntés után a gyerekek ismerkedős játékokat játszottak bent, illetve a bentlakás napsütötte udvarán, a hét további napja viszont csomó érdekes program fogja várni a fiatalokat, többek között meglátogatják a tornyai tájházat, a Nyugati Jelen szerkesztőségét és részt vesznek majd egy íjászati bemutatón, ahol ők is kipróbálhatják milyen is ez az ősi sport.

A 7. Szorványtábor támogatója a Romániai Magyar Demokrata Szövetség.

dsc05413

Facebookby feather

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük