Aradon a József Attila Színház előadásában a Feketeszárú cseresznye

A József Attila Színház vezetése úgy döntött: idén is útnak indul, hogy Hunyady Sándor, a történelem viharában játszódó, megrendítően szép színművét eljuttassa a határon túli magyarlakta vidékekre. A turné egyik helyszíne Arad. Az előadás június 12-én, szerdán lesz 19 órától a Ioan Slavici nagyszínházban.

Az ez évi turné a magyar kultúra erejét hivatott bemutatni egy olyan előadás révén, amelynek üzenete túlmutat a nemzeti torzsalkodáson, nem ítélkezik népek és nemzetek felett. A darab egyszerű kérdést vet fel: tud-e az ember embernek maradni vészterhes időkben?

Szomorú apropó, hogy az előadás rendezője, Kerényi Imre tavaly nyáron elhunyt. Előadássorozatuk tisztelgés e nagy formátumú művész előtt is.

Az előadásra a belépő 10 lej, jegyeket az RMDSZ Arad Megyei Szervezetének székházában (Episcopiei utca 32-es szám) lehet vásárolni hétfőtől, június 3-tól. Az jegyekből összegyűlt pénzösszeget az RMDSZ Arad Megyei Szervezete felajánlja a Kölcsey Egyesületnek, hogy digitalizálhassák az újonnan visszakapott archívumot.

A turné a Nemzetpolitikai Államtitkárság, a Bethlen Gábor Alap és az RMDSZ Arad Megyei Szervezetének támogatásával jöhetett létre. Társszervező az Aradi Kamaraszínház.

Facebookby feather

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük