RMDSZ-tisztújítás Borosjenőben

Pénteken 17 órától a Borosjenői Magyar Házban, a római katolikus templom szomszédságában lévő egykori felekezeti iskola emeleti termében tartotta tisztújító közgyűlését az RMDSZ helybeli szervezete.

Az egybegyűlt húsznál több tagot és szimpatizánst dr. Czuth Rozália kinevezett elnök köszöntötte, kiemelve az Aradról érkezett Pál Norbert RMDSZ választmányi titkár és Farkas Viktória, az RMDSZ Szociális Szakbizottságának az elnöke, az Állandó Tanács tagjának a neveit.

Tavaly nyár óta, amikor az RMDSZ helybeli szervezete autóbuszos kirándulást szervezett Ópusztaszerre, a közös utazás, a kellemes élmények kissé összerázták a társaságot. Talán ezért is sikerült olyan jól a novemberben szervezett szórvány-bál, amit a tavalyi nagy sikerre való tekintettel idén is november dereka táján meg kívánnak szervezni. A közelmúltban a székházban nőnapi ünnepséget szerveztek, amelyen szép számban megjelentek a borosjenői hölgyek. Az elmúlt hét végén dr. Bátori Judit lelkésznő meghívására Dévai Nagy Kamilla énekművész tartott nagy sikerű előadást a helybeli református templomban.

Az RMDSZ EP listáját Borosjenőn közel 200-an támogatták az aláírásukkal.

A helybeli szervezet jelenleg a közelgő EP választásokra készül, ezért az elnöknő minden jelenlévőt felkért a környezetében élők maximális mozgósítására.

A mintegy 25 RMDSZ-tagot számláló helybeli szervezet tagsági díjainak a begyűjtésével Crişan Irénke kasszás foglalkozik.

A továbbiakban Pál Norbert, az RMDSZ Arad megyei szervezete választmányának a titkára vette át a tisztújítás levezetését: a tagsággal elfogadtatta az elhangzott tevékenységi beszámolót, majd a folyó év április 26-án Aradon sorra kerülő megyei tisztújító közgyűlésre kért a megválasztandó elnök mellett további két tagot.

Először azonban az elnöki tisztségre kért jelölteket. Tekintve, hogy az elnöki tisztségre javasolt Húsvét Gábor, Mészáros Dávid és dr. Bátori Judit lelkésznő közül szabadidő hiánya miatt senki nem vállalta, Pál Norbert felkérte a tisztségben lévő elnököt, dr. Czuth Rozáliát, hogy a következő tisztújításig vállalja. Mellette elnökségi tagoknak választották Hedea Györgyöt, Pataki Ildikót, Crişan Irénkét, dr. Bátori Judit lelkésznőt, dr. Vajda Sándort és Mészáros Dávidot.

A megyei tisztújító közgyűlésen a helybeli szervezetet Czuth Rozália elnök mellett Bátori Judit, Húsvét Gábor és Keresztes János képviseli.

A tisztújítás után Pál Norbert az RMDSZ parlamenti munkájáról, Farkas Viktória, a Szociális Szakbizottság elnöke a Magyarország Kormánya által támogatott Szülőföldön Magyarul Programról, a Bölcsőde Programról, illetve a szociális munkáról beszélt.

A továbbiakban bemutatták a 100 év Romániában – Örökségünk Arad megyében című értékmentő könyv I. kötetét Borosjenő értékeivel. A találkozó a házigazdák által biztosított szeretetvendégséggel, meghitt, baráti beszélgetéssel zárult.

Nyugati Jelen,

Balta János cikke

Facebookby feather

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük