Szeptembertől 6 új iskolabusz szolgálja Arad megye diákjait

A Rákóczi Szövetség a Magyar Kormány támogatásának köszönhetően és az Iskola Alapítvánnyal szoros együttműködésben, szeptembertől, az erdélyi szórványban 42 vadonatúj iskolabusszal segíti az iskolakezdők és az alsó tagozatos kisdiákok magyar iskolába járását. 

A Rákóczi Szövetség iskolabusz-hálózata az új tanév kezdetétől Arad megyében 6 magyar tannyelvű oktatási intézményt szolgál, megkönnyítve a környező településeken élő diákok iskolába járását: a Csiky Gergely Főgimnáziumban, az “Aurel Vlaicu” Általános Iskolában, az Erdőhegyi Általános Iskolában, a Pécskai 2-es számú Általános Iskolában, a Zimándújfalui “Móra Ferenc” Általános Iskolában, valamint a Kisiratosi “Páter Godó Mihály” Általános Iskolában.

Az iskolabuszok ünnepélyes átadására ma, 2023. augusztus 21-én, 13 órakor került sor Budapesten. Az ünnepélyes eseményen részt vettek az érintett iskolák és települések iskolaigazgatói, Barbócz Izabella, Arad megye tanfelügyelő-helyettese, Faragó Péter, parlamenti képviselő, az RMDSZ Arad Megyei Szervezetének elnöke, valamint az iskolabuszok sofőrjei.

Az ünnepségen beszédet mondtak Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes, Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter, Kelemen Hunor, az RMDSZ elnöke és Csáky Csongor, a Rákóczi Szövetség elnöke.

Az ünnepélyes rendezvényt követően Faragó Péter elmondta: „Az iskolabuszok azokhoz az iskolákhoz kerültek, ahol a legnagyobb szükség van ezekre, hiszen olyan településekről biztosítják a gyermekek magyar tannyelvű iskolába való járását, ahol nincs magyar nyelvű oktatás. Az RMDSZ támogatja és a továbbiakban is támogatni fogja az anyanyelvi oktatást, hiszen az évszázadokon át továbbadott magyar nyelv és a magyar kultúra olyan érték, amely a magyar közösség fennmaradásának záloga – és ez csak magyar iskolában sajátítható el!„

Facebookby feather

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük