A helyi és kerületi szervezetek tisztújító közgyűléseinek-, a Megyei Küldöttgyűlés-, valamint a Megyei Tisztújító Küldöttgyűlés összehívásáról döntöttek az MKT-n

2023. június 22-én, csütörtökön került sor a Megyei Küldöttek Tanácsának rendkívüli ülésére az RMDSZ Arad Megyei Szervezetének székházában. 

A napirendi pontok a következők voltak: 

  1. Politikai tájékoztató;
  2. Határozattervezet a Megyei Küldöttgyűlés összehívásáról (2023. szeptember 7.), – új SZKT tagok megválasztása;
  3. Határozattervezet a helyi és kerületi szervezetek tisztújító közgyűléseinek összehívásáról, új küldötteket delegálnak, akik az új elnököt megválasztják;
  4. Határozattervezet a Megyei Tisztújító Küldöttgyűlés összehívásáról (2023. november 25.);
  5. Határozattervezet az Alapszabályzat-módosító Bizottság megalakításáról;
  6. Határozattervezet a Programmódosító Bizottság megalakításáról;
  7. Határozattervezet a Megyei Választási Bizottság megalakításáról;
  8. Egyebek.

Tóth Csaba MKT elnök köszöntő szavait követően Faragó Péter, parlamenti képviselő, az RMDSZ Arad Megyei Szervezetének elnöke politikai tájékoztatójában összegezte az elmúlt időszak aktuálpolitikai helyzetét, majd vázolta a jelenlevőknek az RMDSZ kormányból való kilépésének okait és következményeit. “Az RMDSZ 2024-ig vállalta a kormányzás felelősségét, de a kongresszuson megmondtuk, hogy nem fogunk bármi áron kormányozni. A majd két hónapig tartó tárgyalások során is rugalmasok voltunk, hiszen fontosnak tartottuk a közös kormányzást a partnereinkkel, közösségünk képviseletét kormányzati szinten. Ám hiába voltunk készek a kompromisszumra, a végén mindhárom tárcát elvették volna tőlünk. Kormányzati partnereinket pusztán a politikai zsákmányszerzés mozgatta – ebben pedig nem lehettünk partnerek.” – mondta Faragó Péter.

A politikai tájékoztatót követően 2. napirendi ponton a Megyei Küldöttgyűlés összehívásáról, valamint az új SZKT tagok megválasztásáról szóló határozattervezet elfogadása szerepelt, amelyet a helyi és kerületi szervezetek tisztújító közgyűléseinek összehívásáról szóló határozattervezet elfogadása követett.

A 4. napirendi pont a Megyei Tisztújító Küldöttgyűlés összehívásáról szóló határozattervezetet tartalmazta, majd az  5. napirendi pontnál az MKT elfogadta az Alapszabályzat-módosító Bizottság megalakításáról szóló határozattervezetet, ahol jóváhagyták az 5 tagú alapszabályzat-módosító bizottságot.

Az 5. napirendi pont értelmében jóváhagyták az 5 tagú Programmódosító Bizottságot, majd a következő napirendi pontnál elfogadták a Megyei Választási Bizottság megalakításáról szóló határozattervezetet is.

Facebookby feather

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük