Aradi Magyar Majális 2023 – program

Május 6., szombat:

09:00 – Kapunyitás
10:00 – Reggeli torna Erdélyi Kingával, majd ezt követően feliratkozás a versenyekre.
11:00 – 15:00 – Sporttevékenységek és versenyek gyermekeknek és felnőtteknek. A szervezéssel Erdélyi Kinga foglalkozik.
Gyermekeknek:
– Ugrókötél verseny
– Hullahopp karika verseny
– Biciklis akadálypálya verseny
– Csokievő verseny
– Kötélhúzó verseny
– Célbadobó verseny
Felnőtteknek:
– Ping-pong
– Lábtenisz
– Célbadobó és kötélhúzó verseny
– Bográcsfőző verseny 
– Újraindul a ki mit tud

10:00 – 21:00 – Street-food és kézműves vásár
10:00 – 19:00 – Arcfestés
10:00 – 20:00 – Csillagászat és távcsöves bemutató Popa Armanddal és Torma Csabával. Napközben, távcsövön keresztül kémlelhetjük központi csillagunk, a Nap korongját és napfoltjait, emellett az érdeklődők megtekinthetik az aradi Galaxis csillagászati egyesület asztrofotóit és egy kisebb meteorit gyűjteményt és elbeszélgethetnek az egyesület tagjaival a csillagászattal kapcsolatos témákról.
10:00 – 18:00 – Csiky Gergely Főgimnázium sátor: kézműves foglalkozások és ügyességi játékok.
10:00 – 18:00 – Alma Mater Alapítvány sátor: a Csillagösvény szórakoztató és egyben gondolkodtató logikai játékai, amelyekben színek, számok és nyilak adják fel a leckét.
10:00 – 18:00 – Az Arad megyei civil szervezetek sátrai, ahol különböző tevékenységekkel és foglalkozásokkal várják az érdeklődőket: RMDSZ Nőszervezet, Nyugati Jelen, Szabadság-szobor Egyesület, Máltai Szeretetszolgálat, RMDSZ Nyugdíjasklub, Arad Belvárosi Magyar Baptista Gyülekezet, RMKT.
11:00 – Bóbita Babaklub (pár hónapos kortól kb. 2-3 éves korig látogatható). Egy félórás, dalos, mondókás, játékos, vidám foglalkozás, amelyen a ritmushangszerek is szerephez jutnak! Ezt követően, ha igény és lehetőség lesz rá, az anyukák ismerkedhetnek, beszélgethetnek, míg gyermekük az ölükben pihen, vagy a szőnyegen játszik. Helyszín: rendezvénysátor.
Fontos! A foglalkozáson elengedhetetlen az anya, vagy egy olyan felnőtt jelenléte a gyermek mellett, akit jól ismer, aki biztonságot nyújt neki, és aki partnere a játékban. A foglalkozások szőnyegen zajlanak, ezért célszerű könnyen le-felvehető lábbeliben, kényelmes öltözetben jönni (gyermekek, felnőttek egyaránt). A foglalkozásokat Bíró Erzsébet óvónő, pszichológus vezeti.

12:00 – Bábelőadás
16:00 – Csiri-biri torna (1 évestől 4 éves korig ajánlható). A kb. egyórás, mozgásos, játékos, vidám foglalkozást különösképpen azok a gyerekek fogják élvezni, akik szeretnek mozogni, nyüzsögni, – de a bátortalanabbak is kipróbálhatják. Némi mozgásra az anyukák is számíthatnak… A foglalkozáson használt mozgás- (főként egyensúly-) fejlesztő eszközök, a szivárványos ernyő és a színes kislabdák nagyon népszerűek a kicsik körében.
Fontos! A foglalkozáson elengedhetetlen az anya, vagy egy olyan felnőtt jelenléte a gyermek mellett, akit jól ismer, aki biztonságot nyújt neki, és aki partnere a játékban. A foglalkozások szőnyegen zajlanak, ezért célszerű könnyen le-felvehető lábbeliben, kényelmes öltözetben jönni (gyermekek, felnőttek egyaránt). A foglalkozásokat Bíró Erzsébet óvónő, pszichológus vezeti.

16:00 – 18:00 – Mathias Corvinus Collegium Casino.
A Mathias Corvinus Collegium sátrában lehetőség nyílik beiratkozni az MCC Fiatal Tehetség Program 2023. szeptemberében induló évfolyamába. Ugyanitt 16-18 óra között élményprogramot biztosítunk a diákok számára, ahol a fiatalok kipróbálhatják a legnépszerűbb sors játékokat, mint a szerencsekerék, blackjack, rulett, valamint a Pénzügyi Activity-vel tesztelhetik a pénzügyi jártasságukat. Az állomásokat körbe járó diákok olyan élményprogramon vehetnek részt, amely segíti őket a jövőbeni érett hozzáállásban a szerencsejátékokat tekintve. A pénzügyi kockázatvállalási hajlandóság megismerése és gyakorlati alkalmazása egy biztonságos környezetben. A program célja, hogy pénzügyileg tudatos módon és felelősségteljesen kezeljék a szerencsejátékokat.

18:00 – Parno Graszt koncert
20:00 – 4S Street koncert

 Sok szeretettel várunk mindenkit!

Facebookby feather

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük