Kongresszusi küldötteket választottak az MKT-n

Több mint két éve annak, hogy a Romániai Magyar Demokrata Szövetség kormányon van, ami azt jelenti, hogy túl vagyunk a félidőn, jelentős eredményekkel és komoly aggodalommal a jövőt illetően.

A Megyei Küldöttek Tanácsának 2023-as évi első rendes ülésén Faragó Péter parlamenti képviselő, az RMDSZ Arad Megyei Szervezetének elnöke tájékoztatta a küldötteket a Szövetség kormányzati munkájáról: 

“Nélkülünk is van ugyan többség, viszont az RMDSZ nélkül nincs stabil és jó kormányzás, ezért a magyar közösségnek megéri, hogy a Szövetség kormányon van. Amit mi akarunk közösségünknek, az ráadásul jó a román társadalomnak is. Ha mi nem vagyunk ott, a mi közösségünk gondjai, problémái mások számára nem fontosak. Ha mi nem vagyunk ott, településeink is fejlesztések nélkül maradnak. Kormányzati szerepvállalásunknak köszönhetően Arad megyében is már látszanak a kézzelfogható eredmények, de a beruházások java még hátravan, de a mi terveinkből lehet építkezni, a mi munkánkkal vissza tudjuk adni a gyakran elveszett reményt és azt a hitet, hogy itthon, a szülőföldön lehet és érdemes tervezni, lehet jó és teljes életet élni. A 2024-es választási év tétje, hogy a magyar közösség részese és nyertese legyen ennek a fejlődésnek. 2024-ben az európai uniós, az önkormányzati és a parlamenti választáson arról döntenek a magyar emberek, hogy Erdély velük és ne nélkülük fejlődjön.”

Faragó Péter ezután összefoglalta az konzultáció fontos részleteit, amelyet az RMDSZ munkájáról indítunk. A www.kormanyzas.rmdsz.ro honlapon bárki tájékozódhat eddigi eredményeinkről, és elmondhatja a véleményét a következő időszak tennivalóiról.

A képviselő politikai tájékoztatója után, amelyben a megyében történő fontos beruházásokat is bemutatta, a 2. napirendi pont következett, amely a kongresszusi küldöttek megválasztásáról szóló határozatot tartalmazta. A jelöléseket titkos szavazás követte, ahol megválasztották a kongresszusi küldötteket.

Facebookby feather

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük