Sor került a Megyei Küldöttek Tanácsának alakuló ülésére

Csütörtökön, március 3-án tartotta alakuló ülését a Megyei Küldöttek Tanácsa. Az ülést Faragó Péter, az RMDSZ Arad Megyei Szervezetének elnöke vezette. A tervezett napirendi pontok alapján az újonnan megalakult MKT megválasztotta az MKT Állandó Bizottságnak tagjait, az MKT Szakbizottság elnökeit, illetve az AMSZ Ügyvezető Elnökét.

Az Állandó Bizottságba a következő személyeket jelölték, akiket az MKT titkos szavazással meg is erősített tisztségükben: Tóth Csabát az MKT elnöki tisztségére, Kocsik Imrét az MKT alelnöki tisztségére és Pál Norbertet titkárnak. 

Ezt követően a Szakbizottságok elnöki tisztségeire javasoltak személyeket: a Politikai, Jogi és Érdekvédelmi Szakbizottság élére Bognár Leventét javasolták, a Mezőgazdasági Szakbizottság élére Zágoni Szabó Andrást, a Művelődésügyi Szakbizottság élére Fekete Károlyt, a Szociális és Egészségügyi Szakbizottság elnökének Farkas Viktóriát, az Oktatásügyi  Szakbizottság élére Hadnagy Dénest, a Szórvány Szakbizottságba Czuth Rozáliát, a Gazdasági Szakbizottság élére Bíró Zoltánt, a Sport és Ifjúsági Szakbizottság élére pedig Bold Barbarát javasolták. A jelölések után az MKT titkos szavazással minden jelöltet megerősített tisztségében. Az Önkormányzati  Szakbizottság élére Kovács Imre MÖT elnök került.

Végezetül Faragó Péter kinevezte Péró Tamást az AMSZ Ügyvezető Elnökének, amit az MKT titkos szavazással erősített meg.

A megválasztott tisztséget betöltő személyek újabb két évig tevékenykedhetnek az aradi magyarságért.

Facebookby feather

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük