Faragó Pétert megerősítették elnöki tisztségében

Újabb két éves mandátumra szavaztak bizalmat Faragó Péter parlamenti képviselőnek, akit immár negyedik alkalommal választottak meg az RMDSZ Arad Megyei Szervezete elnökévé. A mai tisztújító küldöttgyűlésen több mint 100 megyei küldött vett részt, a jelenlegi járványügyi szabályozásokat betartva.

Faragó Péter beszámolt az elmúlt, több mint két év eseményeiről, megvalósításairól, amelyek az aradi magyar közösségünk megmaradásához, fejlődéséhez járultak hozzá, majd kihangsúlyozta: “a múltban és a jövőben a cél mindig is ugyanaz volt és lesz: az, hogy szülőföldünkön megmaradjunk erős magyar közösségként, megőrizve mindazokat az értékeket és hagyományokat, amelyek bennünket magyarrá tesznek és amelyek közösségünket jellemzik.

Szentül hiszem, hogy van jövőnk. Van remény és lehetőség arra, hogy ne csak túléljük az asszimilációt, hanem arra is, hogy közösségünk újat, maradandót alkotva megteremtse mindazt, amire szüksége van: a kulturális és nyelvi identitást, óvodák, iskolák és kulturális intézmények sokaságát, programokat, előadásokat, könyveket és nem utolsó sorban az összetartást, hiszen ezek azok a dolgok, amelyek identitásunk szerves részét képezik és amelyekért, ahogyan eddig is, meg kell dolgoznunk.”

Facebookby feather

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük