Kongresszusi küldötteket választottak a szentpáli MKT-n

Július 28-án, szerda délután a szentpáli kultúrotthonban került sor az RMDSZ Megyei Küldöttek Tanácsának rendes ülésére.

A napirendi pontok a következők voltak: 

  1. Politikai tájékoztató,
  2. Határozattervezet a Megyei Küldöttgyűlés összehívásáról,
  3. Határozattervezet a Megyei Választási Bizottság megalakításáról,
  4. Határozattervezet az Alapszabályzat-módosító Bizottság megalakításáról,
  5. Határozattervezet a Programmódosító Bizottság megalakításáról,
  6. A kongresszusi küldöttek megválasztása,
  7. Egyebek.

Hadnagy Dénes MKT elnök köszöntő szavait követően Faragó Péter, parlamenti képviselő és az RMDSZ Arad Megyei Szervezetének elnöke, beszámolójában kitért a június 10. és augusztus 8. között zajló tisztújító közgyűlésekre az RMDSZ Arad megyei szervezetein belül. Ezt követően vázolta a jelenlegi kormánykoalíció helyzetét. Beszámolóját a megyei tisztújító küldöttgyűlés összegzésével zárta és elmondta, hogy a tervek szerint az új MKT októberben végén alakul meg.

Faragó Péter politikai tájékoztatót követően 2. napirendi ponton a Megyei Küldöttgyűlés összehívásáról szóló határozattervezet bemutatása, megvitatása és elfogadása szerepelt, amelyben az MKT Állandó Bizottsága megbízta az RMDSZ Arad Megyei Szervezetének elnökét, hogy 2021. október 16-ra, a Bábszínház épületébe hívja össze az RMDSZ Arad Megyei Szervezetének Megyei Tisztújító Küldöttgyűlését. 

A 3. napirendi ponton a Megyei Választási Bizottság megalakításáról szóló határozattervezet szerepelt, majd jóváhagyták a megyei tisztújító küldöttgyűlés időpontját. Péró Tamás ügyvezető elnök kiemelte, hogy a megyei elnöki tisztségre a dokumentációk leadási határideje 2021. szeptember 27, 14 óra, az RMDSZ Arad Megyei szervezetének székházában, majd elmondta, hogy a jelölési dokumentációnak a Megyei Alapszabályzat 110. cikkelyének megfelelően a kötelező módon tartalmaznia kell: ,,az AMSZ valamelyik helyi vagy kerületi szervezetének, esetleg társult kollektív tagjának az elnökjelölt személyéről szóló írásos, a jelölő szervezet Elnökségének legalább 3 tagja által aláírással hitelesített jelölését, vagy legalább 70 egyéni tag aláírásával és személyes adataival ellátott támogatói listát. A jelölés mindkét módja esetén a jelöltnek csatolnia kell egy nyilatkozatot a jelölés elfogadásáról, valamint kötelező módon csatol egy fénymásolatot a tagsági könyvéről.,,

A 4. napirendi pont az Alapszabályzat-módosító Bizottság megalakításáról szóló határozattervezetet tartalmazta, ahol jóváhagyták az 5 tagú alapszabályzat-módosító bizottságot, amely értelmében a bizottság az Ügyvezető Testület segítségével 2021. szeptember 27-ig összegyűjti a beérkező javaslatokat, majd a végleges módosítási javaslatokat a Megyei Küldöttgyűlés elé terjeszti.

Az 5. napirendi pont értelmében jóváhagyták az 5 tagú programmódosító bizottságot, amely az Ügyvezető Testület segítségével 2021. szeptember 27-ig összegyűjti a beérkező javaslatokat, majd a végleges módosítási javaslatokat a Megyei Küldöttgyűlés elé terjeszti.

A 6. napirendi pont a kongresszusi küldöttek megválasztásáról szóló határozatot tartalmazta. A jelöléseket titkos szavazás követte, ahol megválasztották a kongresszusi küldötteket.

Az egyebek napirendi pontnál felmerültek kormányzással kapcsolatos kérdések, majd Bognár Levente, Arad városi tanácsos, szólalt fel és összegezte a városi tanács helyzetét. Az ülésen az idei rendezvények szervezése is felmerült, majd Fekete Károly a színház helyzetével kapcsolatban vitatott meg néhány kérdést a jelenlevőkkel.

Facebookby feather

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük