Tisztújítás az RMDSZ Arad megyei szervezeteinél

Május 7-én, péntek délután a kisiratosi kultúrotthonban került sor az RMDSZ Megyei Küldöttek Tanácsának évi első gyűlésére.

A napirendi pontok a következők voltak: 

  1. Politikai tájékoztató,
  2. Határozattervezet az RMDSZ Arad megyei szervezetének 2020-as költségvetés végrehajtásának elfogadásáról,
  3. Határozattervezet az RMDSZ Arad megyei szervezetének 2021-es költségvetés elfogadásáról,
  4. Határozattervezet a helyi és kerületi szervezetek tisztújító közgyűléseinek összehívására,
  5. Határozattervezet a Megyei Küldöttgyűlés mandátumainak elosztásáról,
  6. Egyebek

Hadnagy Dénes MKT elnök köszöntő szavait követően Faragó Péter, parlamenti képviselő és az RMDSZ Arad Megyei Szervezetének elnöke, beszámolójában összegezte az elmúlt periódus aktuálpolitikai helyzetét, kitért a kormány eddigi magyar vonatkozású eredményeire és megvalósításaira valamint a néhány napig tartó kormányválságra is. Végezetül tájékoztatójában kiemelte, hogy a kormányzás egy munkával teli időszakot jelent és mindent meg kell tennünk annak érdekében, hogy ez a munka eredményes legyen, ugyanis a jelenlegi kormánykoalíciónak nincs más vállalható, működő alternatívája.

A politikai tájékoztatót követően napirenden a határozattervezetek bemutatása, megvitatása és elfogadása szerepeltek. Péró Tamás ügyvezető elnök, rövid beszámolót tartott, amelyben vázolta a jelenlévőknek az RMDSZ Arad Megyei Szervezetének 2020-as költségvetésének végrehajtását, illetve bemutatta a 2021-es év költségvetés tervezetét.

A költségvetések elfogadása után jóváhagyták a helyi- és kerületi szervezetek tisztújító közgyűléseinek összehívását, amelyekre a határozat szerint június 10. és augusztus 8. között kerül sor. A megyei szervezet tisztújító küldöttgyűlésére szeptemberben kerül sor, a járványügyi helyzetet figyelembe véve csökkentett létszámú küldöttel.

Az egyebek napirendi pontnál felmerültek oktatási, beiskolázási problémák illetve az idei év kulturális eseményeinek megszervezése körüli kételyek is. Az ülésen Tóth Csaba prefektus is jelen volt, aki beszámolt a jelenlegi egészségügyi helyzetről, az oltáskampányban elért eredményekről valamint az iskolák megnyitásának körülményeiről a megyében. Többek között az idei mezőgazdasági számlálásra is kitért, amelyet 2010 óta most először tartanak a megyében.

Facebookby feather

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük