„De nehéz az iskolatáska!…”

De nehéz az iskolatáska!…”

Idén is támogatja tanszerekkel az előkészítő osztályosokat az RMDSZ

Ebben az évben is megszervezi a tanszertámogatási akciót az RMDSZ Arad megyei szervezete a Communitas Alapítvány anyagi segítségével, a megyei Nőszervezet és az aradi Pro Identitas Egyesület közreműködésével.

A „De nehéz az iskolatáska!…” elnevezésű taneszköztámogatási programban 50 lej értékű csomagot kap minden olyan diák Arad megyében, aki a 2017–2018-as tanévben magyar iskolában vagy magyar tagozaton kezdi az előkészítő osztályt. A 160 tanszercsomagot a szülők és a pedagógusok javaslatai alapján állítják össze, és minden iskolában az RMDSZ helyi illetékesei adják majd át az érintett családoknak a tanévnyitó napján.

„A kezdeményezés része az RMDSZ beiskolázási kampányának, és ezzel is ösztönözni szeretnénk azt, hogy a magyar családok az anyanyelvű oktatást válasszák a gyermekeiknek. Csak akkor maradhat fenn egy közösség, ha az új nemzedék anyanyelvén tanul, oktatásunkat viszont úgy őrizhetjük meg, ha gyermekeinket magyar óvodába, iskolába íratjuk” – fogalmazott Péró Tamás, az RMDSZ Arad megyei szervezetének ügyvezető elnöke.

 

Az RMDSZ Arad megyei szervezetének sajtóközleménye

Facebookby feather

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük