Az RMDSZ és az Eurotrans Alapítvány Magyarország Kormányának partnere a választásokról való tájékoztatásban

rmdsz-14Az Eurotrans Alapítvány Arad megyei munkatársai a vidéken megszervezett honosítási/visszahonosítási ügyintézés során a magyarországi választói névjegyzékbe való regisztrálásban is segítenek – közölte Péró Tamás, az RMDSZ Arad megyei szervezetének ügyvezető elnöke.

„Jövőre Magyarországon országgyűlési választások lesznek. A magyar állampolgársággal rendelkező erdélyi magyarok is szavazhatnak, ami előzetes regisztrációhoz kötött. Aki 2014-ben már szavazott, annak nem kell újból regisztrálnia, hacsak nem történt változás a lakcímét, a nevét vagy a családi állapotát illetően. Akik azt követően kapták meg a magyar állampolgárságot, jövő februárig még regisztrálhatnak. Akik még nem magyar állampolgárok de szavazni szeretnénk, azok legkésőbb 2017. októberéig adják le állampársági kérelmeiket az Eurotrans Alapítvány aradi irodájában, a pécskai, kisjenei parlamenti irodák egyikénél, vagy a kiszállások alkalmával. Az ügyintézés teljesen ingyenes!

A regisztrációs kampány idejére zöldszámot bocsátunk az érdeklődők rendelkezésére. Ha kérdése van a regisztrációval vagy a magyar állampolgársággal kapcsolatban, forduljon hozzánk bizalommal a 0800-444-666 telefonszámon.” – nyilatkozta az ügyvezető elnök.

A kampány célja a szavazáshoz szükséges tudnivalók ismertetése, és hogy mindenki, aki élni szeretne szavazati jogával, az előírásoknak megfelelően tehesse meg, és ne ütközzön formai hibákba. A választásokon való érvényes részvételhez három feltételnek kell teljesülnie: a szavazónak rendelkeznie kell magyar állampolgársággal, regisztrálnia kell, illetve vissza kell juttatnia a szavazólapot a megadott határidőig.

A sajtóban meghirdetett honosítási ügyintézés során az Eurotrans Alapítvány munkatársai a szükséges infrastruktúrát a helyszínre viszik, az érdeklődőknek csak a személyi igazolványukat és a lakcímkártyájukat kell magukkal vinniük.

Facebookby feather

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük