A Magyar Szórvány Napja-karaván Arad megyében

20161120_171309November 15-én a Magyar Szórvány Napja alkalmából három közösségépítő rendezvényt tartottak Arad megyében az RMDSZ szervezésében november 20-án, vasárnap. Mindhárom rendezvényen jelen volt Faragó Péter az RMDSZ Arad Megyei szervezetének elnöke, Hadnagy Dénes az MKT elnöke, Nt. Módi József esperes a Szórvány Szakbizottság elnöke.

A Magyar Szórvány Napja karaván Szentleányfalvánkezdődött a majdnem zsúfolásig megtelt református templomban.Az istentiszteletet Nt. Vékony Zsolt lelkész és Nt. Módi József esperes tartották aholvadászi, szentleányfalvi és zimándközi gyerekek, valamint a szentleányfalvi énekkar szolgálatára került sor. Az istentisztelet után a helyi iskola egyik osztálytermébentartott műsoron az ágyai „Tőzike” néptánccsoport előadását, valamint keresztény ifjúsági énekeketláthattak, hallhattak Szabó Viktória és Szabó Hunor előadásában.

Angyalkúton az istentiszteletet követőenkeresztény ifjúsági énekeket hallhattak a jelenlévők, majd a templom alagsorában mindenkit megvendégeltek a házigazdák.

Németszentpéteren a helyi tűzoltóság épületében a kisiratosi Rónasági citerazenekar és a Gyöngyvirág néptáncegyüttes citera- és néptáncbemutatóval várták az érdeklődőket, utána szeretetvendégséget tartottak.

Faragó Péter beszédében kiemelte: „A jelentős számú érdeklődő azt bizonyítja, hogy szórványtelepüléseken is nagy igény van a hagyományőrző rendezvényekre. Minden embernek egyik legnagyobb kincse nemzeti identitása!

Facebookby feather

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük