Rákóczi Szövetség Diaszpóra Aradon

A Rákóczi Szövetség Diaszpóra Program keretében 2018. augusztus 3-án 82 résztvevő látogatott el Aradra. A helyiek bemutatták nekik a megye nevezetességeit és látnivalóit. A program célja megismertetni a világ különböző vidékeiről érkező magyar gyerekeknek a magyar kulturát és nyelvet, hisz nem igazán van esélyük otthon megismerkedni közelebbről vele. Amerika, Ausztrália és Európa különböző városaiból, vidékeiről érkeztek, ahol tudásukat a magyar létről szüleiktől tanulták, látták vagy hallották.

dsc06178

A tábor éppen ezért úgy van felépítve, megszervezve, hogy minél többet beszéljenek magyarul és olyan helyekre látogassanak el, amelyek jelképesek a magyarság számára, így esett a választás Arad megyére is.

Az aradi látogatás során elsőként a Polgármesteri Hivatalban várta őket Bognár Levente alpolgármester, aki mesélt nekik Arad történelméről. Ezt követően ellátogattak a Minorita templomba, ahol Fekete Károly vezette be őket az épület érdekes történelmébe. Ebédet követően két csoportra váltak, a kisebbek Bölöni György megyei tanácsos közreműködésével elmentek Pécskára meglátogatni a tűzoltóságot, ahol ki is próbálhattak milyen tűzoltónak lenni, ezt követően bivalyokat lestek a bivalyfarmon. Ez idő alatt a nagyobbak elmentek a vesztőhelyre, ahol Erdélyi István mesélt nekik a vértanúkról, valamint ellátogattak a Szabadság szoborhoz is.

dsc06194 dsc06226 dsc06278

Az élménydús nap után visszatértek táborhelyükre Baksra.

Az aradi programot az RMDSZ Arad Megyei Szervezete állította össze, Molnár Melinda koordinálásával.

Facebookby feather

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük