Temes-Arad Megyei Önkormányzati Konferencia Facsádon

Temes-Arad Megyei Önkormányzati Konferencia Facsádon

            Január 26.- 27. között, második alkalommal került megszervezésre az RMDSZ Arad Megyei Szervezetével közösen az Temes-Arad Megyei Önkormányzati Konferenciát, Facsádon.

            A péntek délutáni megnyitón Molnár András, az RMDSZ Temes Megyei Szervezetének elnöke, Winkler Gyula EP képviselő, az RMDSZ Hunyad Megyei Szervezetének elnöke, valamint Faragó Péter, parlamenti képviselő, az RMDSZ Arad Megyei Szervezetének elnöke köszöntötték a két megye önkormányzati képviselőit.

            Molnár András köszöntő beszédében elmondta, hogy a tavalyi, első közös Önkormányzati Konferencia sikeréből kiindulva ez egy jó módja az évkezdésnek, pláne egy ilyen, politikailag mozgalmas évnek mint az idei. A konferencia célja az együtt tervezés, prioritások megfogalmazása, problémák és konkrét kérdéseket megbeszélése, hiszen nagyon jól meg kell a következő periódust tervezni ahhoz, hogy a közös célt, a teljeskörű politikai érdekképviselet megvédését.

            Winkler Gyula, EP képviselő köszöntötte a jelenlevőket, majd tájékoztatójában az Európai Unió helyzetéről és természetesen a közelgő európai parlamenti választások tétjéről, fontosságáról beszélt, kiemelve azt, hogy a Szórványnak is nagyon fontos szerepe lesz majd az országos választási küszöb elérésében.

            Winkler Gyula felsorolta azokat az érveket, programokat, támogatásokat, amelyek az Európai Únió mellett szólnak, és amelyekből Románia részesült, illetve azt is kihangsúlyozta, hogy az únióval szembeni elégedetlenség nem az intézményekkel áll fenn, hanem az iránnyal, amelyet az intézményvezetők az utóbbi időben meghatároztak.

            Faragó Péter, köszöntője után, a nemrég felmerült választások összevonására vonatkozó tervezetekkel kapcsolatos információkat osztotta meg a konferencián résztvevő közel 100 önkormányzati képviselővel és vezetővel, akiknek szót is adott. Sokan éltek is a lehetőséggel, és egy építő párbeszéd alakult ki, amelyből sok tanulságot és következtetést tudtak a résztvevők levonni.

            Szombaton, január 27.-én, Balázs Attila, az RMDSZ ügyvezető elnöke tartott előadást a 2024-es kampányév struktúrájáról és naptáráról, elmondva, hogy a RMDSZ ezt az évet egyetlen választási kampánynak fogja kezelni, amelynek négy állomása lesz.

            Horváth Anna, az RMDSZ önkormányzatokért felelős ügyvezető alelnöke és Jakab Adorján, az RMDSZ területi szervezetekért felelős ügyvezető alelnöke, a kampányév gyakorlati kérdéseivel foglalkoztak előadásaikban, kiemelve a fontosabb eszközöket, elveket és szabályokat, amelyeket a helyi, megyei szervezeteknek és a jelölteiknek használniuk és követniük kell.

            A konferencia zárásaként Márkus Etelka, az RMDSZ Ügyvezető Elnökség kommunikációs trénere mutatta be, hogyan is kommunikáljunk a kampányban: beszéd, média, online felületek, a VENNÉL TŐLEM HASZNÁLT AUTÓT? című előadásán keresztül.

Facebookby feather

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük