Kinevezték Arad megye új magyar főtanfelügyelő-helyettesét

Pellegrini Miklós, Arad megye helyettes főtanfelügyelőjének nyugdíjba vonulását követően az RMDSZ Arad Megyei Szervezete a megüresedett tisztségre Barbocz Izabellát, az Aurel Vlaicu Általános Iskola aligazgatóját javasolta, akit ma, szeptember 1-én iktattak be.

Barbocz Izabella pécskai születésű, a Babeş–Bolyai Tudományegyetem (BBTE) Testnevelés és Sport Karán végezte tanulmányait. Az új tanfelügyelő-helyettes 1998 óta testnevelés tanárként tevékenykedik. Ez idő alatt több, mint 10 évig (2007-2018) az Aurel Vlaicu Általános Iskola címzetes testnevelés tanára volt, majd pályafutását ugyanitt folytatta aligazgatóként. 

Az új főtanfelügyelő-helyettes több, mint húszéves tevékenységének távlatából jól ismeri az Arad megyei magyar oktatás helyzetét, a magyar óvodákat, iskolákat, tanárokat, ezért bízunk abban, hogy tapasztalata révén folytatni fogja mindazt a munkát, amelyet Pellegrini Miklós elkezdett.

Barbocz Izabella kinevezését követően az Aurel Vlaicu Általános Iskola aligazgatói helye is megüresedett, amelyre az RMDSZ Arad Megyei Szervezete Balta Emesét javasolta. A tanítónő jól ismeri az ottani helyzetet, és rendelkezik kellő tapasztalattal ahhoz, hogy a munkát ugyanolyan jól végezze, mint ahogyan azt elődje is tette.

Ezúton meg szeretnénk köszönni Pellegrini Miklós több évtizedes munkáját és odaadását, amelyet az aradi magyar oktatásnak szentelt, odafigyelve a kisebbségi ügyekre, kiemelt figyelemmel követve a magyar tannyelvű iskolákat és munkálkodva azért, hogy az Arad megyei oktatást a lehető legmagasabb szintre fejlessze.

Pellegrini Miklósnak nyugodt nyugdíjas éveket, a két újonnan kinevezett vezetőnek pedig sok sikert kívánunk! Bízunk abban, hogy helytállnak új tisztségükben, hiszen több évtizedes tapasztalattal rendelkeznek az Arad megyei magyar tannyelvű közoktatásban.

Facebookby feather

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük