Állami támogatások Arad megyei Történelmi Magyar Egyházaink számára

A Romániai Egyházügyi Államtitkárság döntése értelmében, Arad megyei Történelmi Magyar Egyházaink jelentős állami támogatásban részesülnek.


A Nagyiratosi Római Katolikus Plébánia 100.000 lejes támogatásból a templom teljes külső felújítását fogja megvalósítani. A gyoroki református gyülekezet a 100.000 lejes támogatást a templom padozatának, lépcsőzetének rekondicionálására, valamint új ajtók vásárlására fordítja. A szentleányfalvi református gyülekezet 90.000 lejnyi támogatásból egy közösségi terem kialakítását tervezi, amelyet terasszal és egy gyülekezeti konyhával bővít majd. Ugyanebből a támogatásból fog megvalósulni a gyülekezeti ház udvarának rendezése is.A Fazekasvarsándi Evangélikus-Lutheránus Egyházközség a 100.000 lejes támogatásból teljes tetőcserét szeretne megvalósítani. Az Arad-Mosóczy-telepi Római Katolikus Plébánia 55.000 lejes támogatásban részesült, amelyből különböző külső felújítási munkálatokat valósít meg, valamint a templomtorony rekondicionálását is tervezi.


Az RMDSZ Arad Megyei Szervezete a kezdetektől fogva prioritásként tekint egyházaink támogatására, hiszen a hitélet szerves részét képezi Arad megyei magyar közösségünknek.

Facebookby feather

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük