Idén sem marad el az Iskolatáska Program

Jó hírrel kezdődhet az új tanév azoknak a diákoknak, akik Arad megyében a magyar nyelvű oktatást választották. A Rákóczi Szövetség és az RMDSZ Arad Megyei Szervezete együttműködésének köszönhetően ebben az évben sem marad el a már évek óta futó „De nehéz az iskolatáska!…” program, amely keretén belül az előkészítős kisdiákok egy kiváló minőségű, munkafüzetekkel, vízfestékkel és rajztömbbel felszerelt iskolatáskával kezdhetik meg a 2021-2022-es tanévet. 

A táskák már megérkeztek megyénkbe, éppen ezért szeretnénk megkérni minden kedves szülőt, aki gyermekének magyar iskolát választott, hogy ne költsön iskolatáskára. Az RMDSZ Arad Megyei Szervezete biztosít mindenkit afelől, hogy a beiratkozott előkészítősök az iskolakezdés napján megkapják a táskát.

Ezen felül, a Rákóczi Szövetség 10 000.- Ft egyszeri ösztöndíjat adományoz az iskolakezdőknek, megköszönve ezzel a szülőknek azt a felelős és helyes döntést, hogy gyermeküknek Arad megyében magyar iskolát választottak, hiszen a magyar iskolaválasztás egyet jelent a magyar nyelv, a kultúra és a közösség fennmaradásával és nem utolsósorban az egyén többlettudásával és jobb érvényesülésével.

Az ösztöndíjra igényt tartó családok egy erre a célra készített ösztöndíj igénylőlap kitöltése szükséges, kérjék a pedagógusok, igazgatók segítségét ez ügyben.

Facebookby feather

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük