Faragó Péter március 15-i üzenete

Tisztelt egyházi méltóságok,

Kedves ünneplő aradi magyarok!

Sosem gondoltam volna, hogy 2021. március 15-én azokat a kérdéseket kell feltennem magamnak, hogy lehet-e bezártságban ünnepelni a magyar szabadság napját, hogy merre keressük a megszokott hétköznapi szabadságunk visszanyerése felé vezető ösvényt, amikor a bennünket megbéklyózó hatalom láthatatlan és alattomos?

1848-ban a magyar szabadságért utcára vonulóknak, fegyvert ragadóknak, életüket áldozóknak legalább volt emberbőrbe bújt ellensége. Pontosan tudták, miként győzhetik le. 

173 év után, 2021. március 15-én láthatatlan zsarnok néz farkasszemet velünk. A neve vírus, és hiába ragadnánk most fegyvert, azzal nem győznénk le. Hiába tódulnánk az utcára, hiába írnánk meg egy újabb 12 pontot, annyi esélyünk sincs, mint volt 1848-ban a pesti forradalmároknak.

Szabadságunk eltiprója egy évvel ezelőtt új ördögarcot öltött, új módszerekkel akar megfosztani bennünket a megszokott hétköznapi életünktől. Megfoszt a karácsonytól és a húsvéttól, megfoszt nemzeti ünnepeinktől vagy gyásznapjainktól, családi ünnepektől, barátoktól.

Egy dologtól viszont nem foszthat meg. Az összefogástól. Attól az összefogástól, amelynek most nincs neme és nemzetisége, nincs színe és világnézete. A magyar összefogásnak most le kell döntenie minden belső kerítést és haragfalat.

De nem vagyunk elveszettek, nem vagyunk fegyvertelenek. Az elmúlt egy esztendőben hétköznapi hősök születtek. Önök mindannyian hétköznapi hősök, hisz bátran és felelősségteljesen cselekednek, élnek. Vigyáznak önmagukra, óvják szeretteiket. Vigyáznak arra, hogy ne a világjárvány győzzön le bennünket, hanem mi kerekedjünk felül.

Mert a magyar szabadság záloga a magyar összefogás. Nem számít ki, vagy mi akar bennünket legyőzni. Ha összetartunk, mint a ’48-as forradalmárok, akkor visszanyerjük azt a függetlenséget, amelyet sajnos tavaly márciusban megtépázott a pandémia. 

Ne feledjék, csatát vesztettünk, nem háborút.

Ne feledjék, szabadságszerető, célratörő magyarok vagyunk. Akik előtt nincs legyőzhetetlen ellenség. Akkor sem ha puskával támad, akkor sem, ha láthatatlan.

Isten minket úgy segéljen!

Facebookby feather

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük