Mindenkor, mindenben az aradiak rendelkezésére állok!

Mészár Sándor polgármesterjelölt „kezdő 11-e”

Írta: Balta János

Márciusban megírtuk, hogy Mészár Sándor Arad megyei jogú város RMDSZ-es polgármesterjelöltje. Az akkori jelöltállító közgyűlésen ismertette a programját, amire folyamatosan, részletesebben visszatérünk.

– Mészár úr, olvasóink jelzéseiből tudom, hogy a koronavírus-járvány első szakaszában Ön számos védett korú aradinak a támogatásában részt vett. Erről beszélne bővebben?

– Valóban, közel 100 idős aradi magyarnak, többnyire egyedülálló személynek sikerült húsvétra és pünkösdre egy kis örömet szerezni élelmiszercsomag házhoz juttatásával. Ezt nem tartom a kampányom részének, nem szeretnék erről különösen sokat beszélni. Ott segítünk, ahol tudunk.

– A polgármesterjelöltek általában politikusok, pártmunka van mögöttük. Ilyen tekintetben nem tartja-e hátránynak, amiért ön eddig nem politizált?

– Egyáltalán nem tartom hátránynak, én nem is kívánok politizálni. Továbbra sem táplálok politikai ambíciókat. Képviselni, adminisztrálni és gazdálkodni szeretnék, szép magyar szóval, menedzselni kívánom a szülővárosomat.

– Térjünk rá a múltkori interjúban már említett programra, Mészár Sándor kezdő 11-ére. 

 – A jelenlegi egészségügyi helyzetet figyelembe véve az államelnök még nem hagyta jóvá a szeptember 27-i helyhatósági választásokat, ezért egyelőre nem fogom nyilvánosságra hozni a kezdő 11-emet. Nem szeretném, mert ha szeptemberben nem tartunk helyhatósági választásokat, akkor több mint valószínű, hogy elmaradnak a jövő évre.

– Miért nem akar róla beszélni, talán változna a felállás, ha csak jövőre lennének választások? 

– Egyáltalán nem, viszont nem szeretném, ha más jelöltek is inspirálódnának, felkészülnének az én elképzeléseim alapján. Azt viszont ismét hangsúlyozom, hogy minden aradi magyart képviselni kívánok, függetlenül attól, hogy szövetségi tag vagy sem. Mindenkit csapattársamnak tartok, számíthatnak rám, én is számítok rájuk.

– Köztudott, hogy az aradi önkormányzatban tanácsosok és alpolgármesteri tisztségben folyamatos volt a helybeli magyarság érdekképviselete. Az ön jelölését egyfajta generációváltásnak is lehet tekinteni. Hogy látja ezt a helyzetet és a folytatást?

– Mindannyian tudjuk, hogy az RMDSZ tisztségviselői igen eredményes munkát végeztek az önkormányzatban, ahol hasznosan képviselték közösségünket. Én kötelességemnek tartom az elért eredmények megőrzését, a megkezdett projektek folytatását, hogy a „lécet”, amit az elődeink magasra tettek még magasabbra emelhessük. Úgy érzem, még sok a tennivalónk a városkép javításában, a gazdasági élet fejlesztésében, az épített örökség megbecsülésében. Azért, hogy az itt élő emberek büszkék legyenek városunkra, otthonuknak érezzék azt, miközben az idelátogató idegenek kedvező benyomásokkal térnek haza, visszavágynak hozzánk. Tehát ezért is hirdetem: mindent Aradért és az aradiakért!

– Köszönöm szépen a beszélgetést és számítunk a folytatásra!

– Én köszönöm a lehetőséget, és mindenkor, mindenben az aradiak rendelkezésére állok!

Az eredeti cikk a Nyugati Jelen oldalán jelent meg.

Facebookby feather

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük