Megyei Önkormányzati Konferencia alakuló ülése Aradon

DSC01050A Romániai Magyar Demokrata Szövetség Arad megyei szervezete csütörtök délután tartotta a Megyei Önkormányzati Konferencia alakuló ülését, ami az idei helyhatósági választások után vált szükségessé. Ez a szervezet legfontosabb szaktestülete, amelyben a helyi közigagatással kapcsolatos kérdéseket vitatják meg.

A Megyei Önkormányzati Konferenciának tagja mindett választott tiszstgéviselő a megyéből: polgármesterek, alpolgármesterek, helyi és megyei tanácsosok, akiknek a soraiból megválasztották a következő négy évre az elnököt Kovács Imre németperegi polgármester személyében; alelnök lett Andresz József, majláthfalvi illetőségű vingai alpolgármester, a titkári tisztséget Bölöni György pécskai RMDSZ-elnök és helyi tanácsos tölti be.

Az ülésen megválasztották azt a három személyt, akik Arad megyét képviselők majd az RMDSZ Partiumi Önkormányzati Konferenciájában. Ők a következők: Faragó Péter Arad megyei RMDSZ-elnök, megyei tanácsos, Bognár Levente aradi alpolgármester (a partiumi testület korábbi alelnöke) és Kovács Imre mint az Arad Megyei Önkormányzati Konferencia elnöke.

 

Facebookby feather

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük