Faragó Péter megyei RMDSZ-elnök leteszi jelölését

Faragó    A Romániai Magyar Demokrata Szövetség Arad megyei szervezetének elnöke, Faragó Péter megyei tanácsos tegnap a Megyei Önkormányzati Konferencia alakuló ülésén bejelentette, hogy indul az év végi parlamenti választásokon egy alsóházi mandátumért a bukaresti törvényhozásban.

,,Egy országos 6% körüli eredmény elérésével, valamint egy jó megyei teljesítménnyel már szinte biztosan jár Arad megyének is egy parlamenti képviselői mandátum. Ez a célunk, erre kell törekednünk!” – kezdte beszédét Faragó Péter

Faragó Péter egyébként a legutóbbi RMDSZ-es parlamenti képviselő Arad megyében, ő nyert ugyanis mandátumot a 2008–2012-es ciklusban a magyar érdekvédelmi szövetség színeiben. 2012-ben (ugyancsak egyéni választókerületes szavazás alapján) az RMDSZ Arad megyei jelöltjei közül egy sem jutott be a parlamentbe, és ezzel megszakadt a rendszerváltás utáni hagyomány, merthogy addig mindig volt aradi magyar honatya a törvényhozásban. Idén az új választási törvény ismét listás szavazást ír elő.

Facebookby feather

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük