K Ö Z L E M É N Y a 2016-os parlamenti választások előkészítéséről és a jelöltállítás lebonyolításáról Arad megyében

  1. Az RMDSZ Arad megyei szervezetének parlamenti képviselői és szenátori jelöltlistáin a jelöltek sorrendjéről a szeptember 17-én, Aradon tartandó Megyei Küldöttgyűlés fog dönteni.

 

  1. Képviselőjelölt vagy szenátorjelölt lehet az a személy, aki tagja az RMDSZ-nek, és a tisztségre az Arad megye területén működő valamely helyi vagy Arad-kerületi RMDSZ szervezet, a Magyar Ifjúsági Értekezlet megyei szervezete, az RMDSZ Nőszervezetének megyei testülete, vagy az RMDSZ egy társult szervezete (RMGE, RMPSZ, EMKE, RMKT) jelöli. Egyéni jelentkezés is lehetséges, amennyiben a jelölt 200 Arad megyei lakhelyű, szavazókorú, magyar nemzetiségű személy támogató aláírását tartalmazó jegyzéket mellékel a pályázatához. A jelöltek számára a román nyelv megfelelő szintű ismerete kötelező. Ugyanaz a személy nem indulhat képviselő- és szenátorjelöltként is.

 

  1. A jelölteknek teljesíteniük kell Románia Alkotmányának 37. cikkelye által megállapított megválaszthatósági feltételeket. Ennek értelmében nem lehet jelölt az a személy, akinek a politikai hírszerző szolgálatokkal kapcsolatosan nincs feddhetetlen múltja;

 

  1. A jelölési határidő leteltéig (2016. szeptember 9.) a jelöltek benyújtják pályázatukat az RMDSZ Arad megyei szervezetének Állandó Tanácsához. A pályázatnak tartalmaznia kell:
  2. a jelölt szakmai és politikai önéletrajzát;
  3. b) a jelölt nyilatkozatát (formanyomtatvány), amelyben:

– vállalja az RMDSZ politikai programját;

– vállalja az RMDSZ választási programját;

– kijelenti, hogy 1989 előtt és után nem működött együtt a hírszerző szolgálatokkal;

– vállalja, hogy megválasztása esetén az RMDSZ-mandátumából eredő, SZKT és a megyei szervezet által meghatározott, pénzügyi kötelezettségeinek eleget tesz;

– vállalja, hogy függetlenül a rangsoroláson elért eredménytől nem indul sem más párt színeiben, sem függetlenként a 2016-os parlamenti választásokon;

  1. c) az RMDSZ tagsági igazolvány másolatát;
  2. d) bizonylatot, amellyel igazolja, hogy előző mandátuma alatt (amennyiben volt ilyen) eleget tett az RMDSZ Arad megyei szervezetével szembeni pénzügyi kötelezettségeinek.

 

  1. A jelöléshez szükséges formanyomtatványt, az egységesített aláírásgyűjtő íveket és a pénzügyi kötelezettségek teljesítését igazoló bizonyítványt a jelöltek az RMDSZ Arad megyei szervezetének székházában kaphatják meg. Ugyanitt, vagy a 0257250627-es és 0728968056-os telefonszámokon igényelhetnek további információkat.

 

 

 

Az RMDSZ Arad megyei szervezetének

Állandó Tanácsa

Facebookby feather

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük