Nyáron sem szünetel az Eurotrans Alapítvány honosítási/visszahonosítási ügyintézése

IMG_0210A magyar kormány megbízásából a magyar állampolgárság kedvezményes megszerzéséhez az erdélyi ügyintézést végző kolozsvári Eurotrans Alapítvány Arad megyei munkatársai a nyári szabadságok idején is szünet nélkül fogadják a honosítási/visszahonosítási igényléseket.

Az alapítvány aradi irodája az Episcopiei utca 32. szám alatt működik, és munkanapokon, hétfőtől csütörtökig 9–17 óra, pénteken 9–13 óra között fogadják az ügyfeleket.

„A kollégák minden tájékoztatást megadnak itt, az irodában érdeklődőknek, illetve átveszik a lefordításra váró dokumentumokat és segítenek a kérvények kitöltésében. Emellett heti két alkalommal rendszeres kiszállásokat is szerveznek a megye különböző településeire, tehát szinte házhoz mennek azokhoz, akik nem tudnak a megyeszékhelyre utazni – mondta Péró Tamás, az RMDSZ Arad megyei szervezetének ügyvezető elnöke. – Forduljanak bizalommal hozzájuk!”

Az állampolgársági kérvények leadhatók a havonta megtartott konzuli napokon, amikor is Magyarország Kolozsvári Főkonzulátusának munkatársainak egyéb anyakönyvezésre váró események és útlevélkérelmek is bejelenthetők.

Péró Tamás hozzátette, hogy az Eurotrans Alapítvány aradi irodájának tavaly szeptemberi megnyitása óta több mint 800 állampolgársági kérelmet továbbítottak.

Az alapítvány által biztosított szolgáltatások teljes mértékben ingyenesek, beleértve a fordítási költségeket és a helyszínen történő igazolványkép készítését is.

Az RMDSZ Arad megyei szervezetének sajtóközleménye

Facebookby feather

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük