Parlamenti jelöltállítás: szeptember 18-ig várja a jelentkezőket az RMDSZ

A Szövetségi Képviselők Tanácsa múlt héten, augusztus 27-én döntött az RMDSZ parlamenti jelöltállításának szabályzatáról. Eszerint a jelölési dossziékat szeptember 18-ig lehet iktatni a Szövetség megyei és területi szervezeteinek titkárságán.

Képviselő- vagy szenátorjelöltnek jelentkezhet az, aki tagja az RMDSZ-nek, felsőfokú végzettséggel rendelkezik, az elmúlt négy évben nem indult a parlamenti, európai parlamenti, illetve a helyhatósági választásokon más párt, illetve szervezet színeiben. Egy személy csak egy tisztségre pályázhat.

A jelöltállítási szabályzat leszögezi: az RMDSZ nem fogadja el annak a személynek a jelentkezését, aki együttműködött a hírszerző szolgálatokkal, vagy akit a 2020-as helyhatósági választásokon polgármesteri vagy megyei tanácselnöki tisztségbe választottak.

További információkról, a jelölési dosszié tartalmáról, a képviselő- és a szenátorjelöltek rangsorolásának módjáról, bővebben ITT lehet olvasni.

Az RMDSZ Arad Megyei Szervezete várja azon személyek dokumentációját, akik jelentkezni szeretnének képviselő- illetve szenátorjelöltnek.

A dokumentációt leadhatják székházunkban (Püspökség utcsa 32-es szám) szeptember 18-ig.

Facebookby feather

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.