Március 20. a magyar országgyűlési választásokra való regisztráció határideje

Már csak néhány nap maradt hátra az április 8-i magyar országgyűlési választáson való részvételre jogosító regisztráció határidejéből. Azok a külhoni magyar állampolgárok, akik még nem jelentkeztek be a Nemzeti Választási Iroda névjegyzékébe, vagy nem jelezték adataik, elérhetőségeik esetleges megváltozását, március 20-ig tehetik meg ezt.

Arad megyében az RMDSZ és a honosítási eljárásban segédkező Eurotrans Alapítvány munkatársai segítenek a regisztrációban, sőt a levélszavazatok eljuttatását is vállalják, hogy ne vesszen kárba egyetlen voks sem. „Március 20. után fogják megkapni a szavazócédulákat az érintettek, és tekintettel a határidő rövidségére, valamint a posta esetleges késésére, inkább azt javasoljuk, kérjük, hogy bízzák ránk a boríték eljuttatását. Munkatársaink az összes magyarlakta településen összegyűjtik a válaszborítékokba tett levélszavazatokat, és azokat április 7-én átviszik Gyulára, ahol átadják a helyi választási bizottságnak. Csak azok a szavazatok számítanak érvényesnek, amelyek április 8-án éjfélig megérkeznek” – mondta Péró Tamás megyei tanácsos, az RMDSZ Arad megyei szervezetének ügyvezető elnöke.

Március 20. után az RMDSZ valamennyi helyi (vidéki) és kerületi (aradi) elöljárói segítenek a szavazólapokkal együtt kapott azonosító nyilatkozatok kitöltésében is, ezenkívül az Eurotrans Alapítvány és a megyei RMDSZ-iroda munkatársai megháromszorozzák a kiszállások számát. „A kisvárosokban, mint Pécska vagy Kisjenő heti háromszor, délelőtt és délután is várják kollégáink az ügyfeleket, ezenkívül a következő három hétben nem lesz olyan település, ahová legalább kétszer ki ne látogatnának a munkatársak. Azt szeretnénk, hogy minden Arad megyei magyar állampolgársággal is rendelkező személy élhessen a szavazati jogával” – jelentette ki Péró Tamás.

Azt nem tudni, hogy hány szavazati joggal rendelkező kettős/magyar állampolgárságú személy él Arad megyében, de azt elmondta az ügyvezető elnök, hogy az elmúlt hat hónapban 900 személy választási regisztrációjában működtek közre.

 

Facebookby feather

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük