CEDIMMAR

Aradi Kis és Középvállalkozások Fejlesztési Központja 

Centru pentru Dezvoltarea Intreprinderilor Mici şi Mjlocii din Arad

Centre for Development of Small and Medium Size Entreprises-Arad

         Hosszútácedimmar logovú nemzetközi tapasztalat, hogy a kis és közepes méretű vállalkozások rendkívül fontos szerepet játszanak a gazdaság fellendítésében, élénkítésében. Az alakuló, fejlődő magánvállakozások elősegítik és gyorsítják a tulajdonváltást, új munkahelyeket teremtenek, új tehnológiák-termékek bevezetésével gyorsítják az innovációt, hiányzó szolgáltatások bevezetésével fontos szerepet töltenek be a közellátásban. A piacgazdaság alakulásában, a vállakozói kultúra, a vállakozói ismeretek, a finanszírozási források hiánya miatt számtalan tisztázatlan kérdéssel találkozunk. Az alapítók ezektől a gondolatoktól vezérelve hozták létre Alapítványunkat.               Az Alapítvány egy szakmai, politika mentes, kormányzattól független, nonprofit nyílt jellegű, segélynyújtó szervezet, fő célja a kis és középvállakozók támogatása, versenyképességük fokozása, a vállakozói és piaci ismeretek bővítése, a növekedés és a túlélés esélyeinek növelése.

Szolgáltatásaink a következők:

1. Szaktanácsadás kis és középvállalkozóknak:

A szaktanácsadás magába foglalja az általános vállalkozási, pénzügyi, számviteli, jogi, adó, marketing, privatizáció, minőségbiztosítási ismeretek átadását.

2. Vállalkozóképzés:

A tanfolyamok és előadások szervezése leendő vállalkozók és már műküdő vállalkozások részére.

3. Marketing és céginformációs adatbank:

Számítógépes adatbázis segítségével állandó kínálatot-keresletet (termék, szolgáltatás, munkahely) biztosítunk.4. Nemzetközi kapcsolatok, konferenciák, szakmai napok, vállakozói fórumok:

Alapítványunk széleskörű kapcsolatokkal rendelkezik bel- és külföldön egyaránt. A kapcsolatok közé tartoznak a helyi és központi hatalom képviselői, más vállalkozói központok, kereskedelmi és iparkamarák.

5. A kis és középvállalkozások érdekképviselete:

Tekintettel a folyamatosan bővülő kapcsolatainkra a helyhatósági és központi hatalmon belül, alapítványunk felvállalja a kis és középvállalkozások érdekeinek képviseletét a vállalkozások és a hatalom közti kapcsolattartást.

6. Kistérségfejlesztési program:

Célja a vállalkozást élénkítő kistérség fejlesztési koncepció kialakítása és tanulmányok készítése. A fejlődési irányok ismeretében a rendelkezésre álló helyi belső és külső pénzügyi források figyelembe vételével javaslatokat fogalmazunk meg hazai és nemzetközi források bevonására, amelyek célzottan szolgálják az adott térség fejlődését.

7. Pályázati tanácsadás és azok megírása:

A romániai nemzeti pályázatok, magyarországi alapítványok által megjelentetett pályázatok valamint az Európai Únió regionális területfejlesztésre és vállalkozás fejlesztésre vonatkozó pályázatainak kidolgozása. 8. Fordítói és tolmácsolási tevékenység:

Az alapítvány munkatársai román-magyar nyelvű fordítói és tolmácsolási szolgáltatások nyújtásával járulnak hozzá a vállalkozások bejegyzéséhez, müködéséhez és a határon túli vállalkozások esetében támogatási és közbeszerzési pályázati anyagok összeállitásához. A magánszemélyek részére orvosi, jogi és egyéb fordítások elvégzését is vállaljuk.

KIK A PARTNEREINK ?

– leendő vállalkozók

– kis-és középvállalkozók

– kereskedelmi és iparkamarák

– hasonló bel- és külföldi szervezetek

– magánszemélyek

ELÉRHETŐSÉGEINK:

Arad, Episcopiei utca 32 szám

Telefon: +40 257/254743

Prof. Dr. Tusz Ferenc: +40 745-302- 727

Pozsár Ibolya: +40-745-423-341

e-mail elérhetőségek:

cedimmar@gmail.com

ibolya_67@yahoo.com,

tusz_ferenc@yahoo.com