Március 15-i ünnepség

Idén is egy eseménydús és szép ünnepségen vehettek rész az aradiak Március 15. alkalmából, a Szabadság- szobornál és a nagyszínházban.

dsc03904

Déltől több aradi civil szervezet volt jelen a Megbékélési parkban könyvvásárral, mézeskaláccsal és kokárdákkal.

A rendezvényen megtelt a tér, több mint 300-an voltak jelen, akik büszkén viselték kokárdájukat mellükön, tisztelegve a szabadságharc hősei előtt.

Az ünnepségen rész vett és fel is szólalt elsőként Gheorghe Falcă polgármester, majd Orbán Viktor magyar miniszterelnök üzenetét Korsós Tamás konzul, Viorica Dăncilă román kormányfő üzenetét pedig Damian Vasilică alprefektus olvasta fel. Ezt követően Faragó Péter parlamenti képviselő, az RMDSZ Arad Megyei Szervezete elnökének ünnepi beszédét hallhatták az egybegyűltek, amelynek egyik üzenete a következő volt:

img_0682„Magyarként nem elég a szabadságot akarni. A békét, egyetértést akarni is kötelességünk. A békét és egyetértést másokkal, de legalább annyira a békét, egyetértést magyar és magyar között!”

A beszédek után kezdődött a koszorúzás, ami alatt mindkét emlékművet megtisztelték koszorúikkal Arad megye kiemelkedő személyiségei.

 Az ünnepséget a Kormorán együttes koncertje zárta a nagyszínházban.

img_0723

További képek a Galériában.

Facebookby feather

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük