Gazdag és változatos hétvégi program az Aradi Magyar Napokon

magyarnapok11 magyarnapok12 magyarnapok13 magyarnapok14 magyarnapok15 magyarnapok16

Az RMDSZ Arad Megyei Szervezete, mint fő szervező kiemelkedően változatos, színes, minden korosztályt megcélzó programot kínált a hétvégén a helyi magyarságnak.

Szombaton reggeltől a megye tíz magyar általános iskolájának focibajnoksága zajlott az UTA buzsáki műfüves edzőpályáján, a programot a Szabadságszobor Egyesület szervezte. A kupát az ágyaiak nyerték második lett a Csiky Gergely Főgimnázium, harmadik pedig Pécska csapata.

Szintén szombat délelőtt a belvárosi Ligetben az Aradi Magyar Ifjúsági Szervezet (AMISZ) ifjúsági és sportnappal várta az érdeklődő családokat.

A Csiky Gergely Főgimnáziumban került sor a hagyományosnak számító Nemzedékek Találkozójára az Alma Mater Alapítvány szervezésében. Az egykori diákok az ünnepélyes kezdést követően az osztálytermekben beszélgettek, emlékeztek a régi szép időkre, a díszteremben pedig Karczagi Sándor ny. református lelkészt faggatta Ujj János helytörténész.

Délután a Jelen Házban került sor a Nőileg magazin közönségtalálkozójára, ezzel párhuzamosan pedig a Ligetben a budapesti Bóbita zenekar szórakoztatta a gyermekeket, majd a LogaRitmus együttes gyermekkoncertje következett. A napot a Csikyben a Véndiák-bál, a Ligetben Deák Bill Gyula koncertje, a 4U klubban pedig az AMISZ-buli zárta.

Vasárnap az Arad-belvárosi Református Templomban volt az Aradi Magyar Napok nyitó istentisztelete, amelyen Nt. Módi József esperes hirdette az igét.  Az istentisztelet zenés-verses összeállítással és Balta János újságíró „Az elfelejtett hadsereg” című kötetének bemutatójával végződött, ennek szervezője a Pro Identitas Egyesület volt.

A vasárnap délután sem múlt el program nélkül: a Jelen Házban Endrei Judit egykori tévés műsorvezetővel, jelenleg életmód-tanácsadóval, íróval szervezett közönségtalálkozót az RMDSZ Nőszervezete.

Facebookby feather

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük